🎁 Lichidare de Stoc! Până la 45% reducere la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

postat de Roxana

Hepatita de tip C este o infecție cauzată de virusul hepatic C care duce la inflamația ficatului.

Deoarece este o afecțiune cu o evoluție silențioasă, fără prea multe simptome, pacienții nu știu că sunt afectați, astfel că sunt diagnosticați destul de târziu, în stadii avansate.

Din fericire, majoritatea persoanelor cu hepatită C fie se vindecă, fie trăiesc cu acest virus fără să aibă simptome care să le afecteze calitatea vieții.

Hai să afli mai multe despre cum se transmite hepatita C și cum poți preveni îmbolnăvirea cu ajutorul remediilor naturiste, dar nu numai.

Cum se transmite hepatita C?

Spre deosebire de virusurile gripale care ajung în organismul uman pe nas sau pe gură, virusul hepatitei C intră în corp prin sânge. Astfel, odată pătruns în organism, acesta ajunge în celulele ficatului, acolo unde trăiește și se înmulțește.

Imunitate scăzută?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Aici intervine sistemul imunitar, care depistează musafirul nepoftit și îl atacă. Fii mereu pregătit pentru lupta cu bacteriile și virusurile și află ce tratamente pentru imunitate poți urma tot anul.

Însă, virusul hepatitei C dispune de anumite mecanisme care îl ajută să păcălească sistemul nostru de apărare, care nu va reuși să-l elimine întotdeauna din corp. Acesta este cazul persoanelor asimptomatice, care deși nu au simptome specifice bolii, pot transmite virusul hepatic C.

Produse Recomandate

Căi de transmitere ale virusului hepatitei C

Persoanele se pot infecta cu virusul hepatic C prin mai multe căi, printre care:
- prin utilizarea ustensilelor stomatologice, medicale sau chirurgicale contaminate, care nu sunt sterilizate corespunzător.
- prin intermediul instrumentelor de lucru contaminate și nesterilizate folosite în acupunctură, pedichiură și manichiură și alte domenii de activitate.
- tatuaje și piercing realizate în spații inadecvate, cu echipamente nesterilizate. injecții făcute cu ace contaminate.
- utilizarea în comun a obiectelor de igienă personală precum periuța de dinți sau lame de ras.
- transfuzii cu sânge contaminat cu virusul hepatic C.
- folosirea acelor și seringilor în comun de către persoanele dependente de droguri.

Contactul sexual neprotejat cu o persoană infectată cu virusul hepatic C, precum și transmiterea virusului de la mamă la făt prezintă de asemenea riscuri de contaminare. Însă, aceste cazuri sunt foarte rare.

Cum nu se transmite virusul hepatic C?

Ei bine, așa cum am menționat încă de la început, infecția se poate transmite prin sânge. Așadar, hepatita C nu se poate răspândi prin:
- sărut, îmbrățișări sau strângere de mână,
- strănut sau tuse,
- apă sau alimente,
- veselă, tacâmuri și alte ustensile folosite la gătit,
- utilizarea toaletelor,
- alăptat.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Cum poți să previi transmiterea hepatitei C?

La fel ca în cazul oricărei afecțiuni, cel mai bine este să te protejezi și să eviți expunerea la factorii de risc. Astfel, șansele de a te confrunta cu simptomele neplăcute ale hepatitei C scad considerabil.

Iată care sunt principalele măsuri de precauție recomandate de medici:
- evită să folosești obiecte de uz personal ce nu îți aparțin (periuțe de dinți, aparate sau lame de ras, aparate de tuns etc.). Acestea pot avea urme de sânge contaminat și te pot îmbolnăvi.
- îngrijește rănile deschise și asigură-te că acestea sunt bandajate corespunzător.
- folosește metode de protecție în timpul actului sexual.
- evită tatuajele realizate în saloane neautorizate.
- refuză tratamentele injectabile dacă nu ești sigur că acele sunt sterile.

De asemenea, este important să ai grijă de ficatul tău, acesta fiind un organ esențial pentru funcționarea întregului organism. Iată 5 reguli pentru un ficat sănătos.

Tratamente naturiste pentru hepatita C

Natura ne oferă plante eficiente atât în prevenirea hepatitei, cât și plante care ameliorează simptomele bolii.

Faunus Plant te ajută să susții activitatea ficatului cu remedii naturiste obținute exclusiv prin prelucrare manuală, din plante locale atent selecționate.

Acestea au rolul de a preveni infectarea cu virusul hepatic C prin întărirea imunității în mod natural, dar și de a menține buna funcționare a ficatului.

Alege pachetul Ficat Sănătos de la Faunus Plant

Pachetul Ficat Sănătos – Afecțiuni Hepato-Biliare contribuie la funcționarea normală a ficatului și a vezicii biliare, precum și la protejarea celulelor hepatice.

Pachetul constă în ceaiul Hepatobiliarus 90 g (3 bucăți) și tinctura Hepatobiliarus 200 ml (3 bucăți), acesta fiind conceput pentru o cură de 36 zile.

 Datorită efectului hepatoprotector, regenerant a celulelor hepatice, antiinflamator antitoxic hepatic și antispastic, ceaiul și tinctura sunt recomandate ca adjuvant în:
- hepatite cronice,
- ciroză în fază incipientă,
- congestie și insuficienţă hepatică,
- regenerarea ficatului,
- ficat mărit,
- colici hepatobiliare,
- fiere leneşă etc.

Așadar, remediile naturiste de la Faunus Plant au grijă de sănătatea ficatului tău indiferent că ai sau nu hepatita C.

Și pentru că de multe ori mesele noastre sunt copioase, iată cum poți trece mai ușor peste excesele culinare cu ajutorul pachetului Ficat Sănătos.

Oamenii au folosit dintotdeauna plantele medicinale și aromatice pentru a-și întări organismul și pentru a se feri de simptomele supărătoare ale bolilor.

De aceea, La Faunus Plant ne bucurăm de puterea vindecătoare a naturii și realizăm produse naturale după rețete vechi, cu eficiență dovedită în timp.

Alege ce-i mai bun pentru tine și familia ta!

Trimite mai departe