🎉 FLASH SALE! Cumpără oricare 2 produse din Gama Colagenus și primești încă un Colagenus Lichid Cadou. Doar AZI!

🎉 Beneficiezi de până la 35% REDUCERE la toate remediile noastre. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Remedii pentru răceală și gripă: Aliații blânzi, dar eficienți de la primele simptome

14:58:20 PM EEST

Remedii pentru răceală și gripă: Aliații blânzi, dar eficienți de la primele simptome

Cu mască sau fără mască, este destul de greu să scapi de afecțiunile respiratorii ale sezonului. Însă dacă de la primele semne recurgi la remedii naturale pentru răceală și gripă, vindecarea va fi mult mai rapidă, organismul mai rezistent și disconfortul mai atenuat.

Remedii naturale pentru răceală și gripă, de la primele simptome

Pentru prevenirea și tratarea răcelilor și gripelor, nu este necesară o medicație clasică (produse farmaceutice). Ca să te pui mai curând pe picioare, ca să scapi de nas înfundat, de tuse, febră, dureri musculare și de gât, te poți baza pe remedii naturale la care toată lumea are acces, fără probleme.

Bea multe lichide

Că ai nasul înfundat sau o rinită, că ai febră mare sau ponderată, hidratarea devine utilă din mai multe puncte de vedere.

Lichidele ajută la reintegrarea fluidelor pierdute prin transpirație și odată cu mucusul, dar și la descongestionarea căilor respiratorii sau la calmarea iritațiilor gâtului. Iar dacă lichidele înseamnă supă caldă de pui, cu atât mai bine va fi, pentru că desfundă nasul și favorizează eliminarea secrețiilor.

Profită de eficacitatea plantelor

Numeroase specii de plante vin în sprijinul aparatului respirator, reușind să contribuie la ameliorarea simptomelor deranjante:

 • Echinacea, cu acțiune antivirală și imunostimulantă, oferă susținere în răceală și gripă;
 • Măceșele, foarte bogate în vitamina C, de asemenea, stimulează imunitatea și vitaminizează;
 • Cătina, datorită complexului de principii active, este un excelent tonic, imunomodulant și vitaminizant;
 • Cimbrișorul, cu efecte antispastice și mucolitice, contribuie la tratarea mai multor forme de tuse.

  Lista poate continua cu scai-vânăt, muguri de pin, pătlagină, ciuboțica-cucului, lavandă etc.

  Folosește propolis

  Propolisul are calitatea de antibacterian, antioxidant, imunomodulant, antiinflamator și antifungic natural. Bogat în compuși activi (rășini, uleiuri esențiale, polifenoli etc.), reușește să contrasteze evoluția infecțiilor respiratorii sezoniere și să întărească barierele imunitare.

  Administrat sub formă de extract hidroalcoolic, propolisul demonstrează o bună activitate antivirală împotriva patogenilor din familia coronavirușilor, adenovirușilor și a altor tipuri de viruși respiratori.

  Recomandări de remedii naturale pentru răceală și gripă din magazinul Faunus Plant

  Nu puteam să nu venim cu obișnuitele recomandări, care, în cazul de față, aduc în prim-plan Pachetul Răceală, Gripă.

  Pachetul este o combinație de ceai, sirop și tincturi pe bază de extracte naturale 100 %. Produsele noastre se pot administra preventiv, dar și de la primele simptome de infecții virale, așa încât să împiedice agravarea lor.

  Ținând cont că expunerea la germeni e mare în această perioadă, mai ales după ce temperaturile au depășit pe alocuri pragul înghețului, există motive să nu te bazezi pe noroc.

  În loc să spui ”nu mă voi îmbolnăvi”, pregătește-ți organismul pentru iarna care va veni și protejează-te de afecțiunile specifice. Pentru îmbunătățirea funcției respiratorii, începe o cură cu ceaiurile, siropurile și tincturile din Pachetul Răceală, Gripă!

  Produse recomandate

  Magazin naturist, Echinacea - Sirop. Flacon 500ml. Efect vitaminizant, combate infecțiile și stările gripale, faunusplant.ro
  23 Recenzii
  49,00 lei 42,00 lei