🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Probleme cu fierea? Cum sa le recunosti? (partea I)

14:53:13 PM EEST

Probleme cu fierea? Cum sa le recunosti? (partea I)

Greață, vărsături, balonări, indigestie? Sunt doar câteva dintre semnalele de alarmă care te pot atenționa că una dintre problemele tale de sănătate are legătură cu fierea (bila) sau mai bine-zis cu vezica biliară (colecist).

Balonare

Balonare – ”Tradusă” în limbaj medical, este vorba despre o senzație de tensiune abdominală exagerată, datorată excesului de conținut gazos de la nivelul stomacului sau / și intestinului.

Colecistul este asociat cu procesul de digestie. Se poate întâmpla ca bila să nu poată fi colectată corespunzător, căile biliare să fie blocate sau colecistul inflamat. În situații de genul, din cauza acumulărilor de gaz (acumulări ce nu provin din exterior și nici nu sunt rezultatul excesului de fibre) și a digestiei îngreunate, ne vom simți mai greoi și balonați.

Greață

Greață – Tulburarea este caracterizată de o stare generalizată alterată, acompaniată de nevoia de a vomita, de senzația de dezgust față de anumite mirosuri sau gusturi, dar și de alte modificări anatomice (salivație abundentă, creșterea frecvenței cardiace).

La o distanță de circa 2 ore după masă, în mod normal, procesul de digestie se apropie de final. Însă dacă frecvent, mai multe zile la rând, percepem o ușoară senzație de slăbiciune, de greață sau începem să ne simțim amețiți, tot ce se poate că suferim de o tulburare a vezicii biliare.

Dureri abdominale

Dureri abdominale – Localizate în abdomenul inferior / superior, pot fi de tip continuu sau sub formă de spasme (cicluri în care perioadele de liniște se alternează cu cele dureroase).

Vezica biliară se află localizată în partea de sus a abdomenului, lateral dreapta, în vecinătatea ficatului. Când există o problemă, întreaga zonă va fi afectată (uneori se extinde spre spate și brațul drept), unul dintre semne fiind senzația de durere specifică, variabilă, în funcție de patologie. Poate fi bruscă și compactă sau oscilantă și se poate agrava odată cu respirația.

Gust amar (disgeuzie)

Disgeuzie – Această tulburare este ușor de recunoscut din cauza modificării simțului gustativ (gust amar, metalic), diferențierea gusturilor făcându-se eronat.

Dacă avem în gură o senzație de gust neplăcută, persistentă, care nu se datorează fumatului, medicamentelor sau alimentației, ne putem gândi la o afecțiune a colecistului. Având în vedere că la origini se pot afla diverse dereglări și maladii (patologii ale cavității orale, gastrointestinale, respiratorii, intoleranțe alimentare, etc.), pentru anihilarea problemei din ”rădăcină”, este necesar consult de specialitate.

Produse recomandate