🤩 30% reducere la Gama Capsule! Descoperă produsele

Vine Moșul🎅 Ai 2+1 Cadou la Tot 🎁 Alege cadourile

Împreună, facem bine💫Susținem persoanele defavorizate💚 Vezi detalii campanie

ℹ️ Info: Întârzieri temporare în livrare - vezi detalii

Ce sunt și cum se tratează paraziții intestinali?

Ce sunt și cum se tratează paraziții intestinali?

Faunus plant ro Admin |

Ai recurs vreodată la tratamente pentru paraziți intestinali? Dacă nu, bucură-te că nu ai făcut cunoștință cu astfel de infecții.

Cum este vorba despre probleme destul de comune, este indicat să recunoști primele semne ale unei posibile boli parazitare și să știi cu ce remedii te poți trata.

Ce sunt paraziții intestinali?

Paraziții intestinali nu sunt altceva decât niște organisme – viermi pluricelulari de variate dimensiuni – care trăiesc într-ul alt organism. Pentru a supraviețui, dezvolta și reproduce, se hrănesc cu substanțele nutritive din aparatul digestiv al corpului-gazdă.

În acest caz, ”gazda” este organismul uman.

Accesul paraziților intestinali în corpul-gazdă este facilitat de regulă de consumul unor alimente crude, insuficient gătite sau spălate necorespunzător și contaminate, dar și de o igienă a mâinilor precară.

În natură există numeroase tipuri de paraziți, însă pentru om, cele mai frecvente sunt contaminările cu giardia, oxiuri, tenie, ascaridia (limbrici), trichină și toxocară.

Cum se recunoaște o boală parazitară?

Simptomele ce însoțesc parazitozele pot fi diverse, însă principalele manifestări includ crampe abdominale, greață și vărsături, diaree sau constipație, hemoragii rectale, colite, bruxism, mâncărimi de nas sau în zona anusului.

În cazurile mai severe, pot apărea anemii și carențe de vitamina B12, inflamații ale pielii, tulburări la nivel uro-genital, stări de slăbiciune, tremurături, frisoane, febră, transpirație nocturnă, dureri de cap, dureri în zona ombilicală.

Ce tratamente pentru paraziți intestinali sunt eficace?

Remedii care pot ajuta la eliminarea paraziților și la vindecare există destul de multe, iar unele fac parte din alimentația obișnuită.

  • Usturoiul și ceapa, prezente în aproape orice bucătărie, pe lângă că îmbogățesc de gusturi preparatele culinare, au și o acțiune antiparazitară, antimicrobiană și antiinflamatoare.
  • Cuișoarele, alte mirodenii prezente pe mesele noastre, au proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antiparazitare, calmează durerile abdominale și iritațiile mucoasei gastrice.
  • Ceaiul de ghimbir poate avea o activitate depurativă la nivel intestinal, ajutând la distrugerea și eliminarea organismelor parazite.
  • Semințele de dovleac se numără și ele printre cele mai potente alimente cu acțiune vermifugă. Se vor consuma crude, de regulă pe stomacul gol.
  • Propolisul poate de asemenea completa o cură antiparazitară, având o puternică activitate antimicrobiană și totodată imunostimulantă.
  • Gențiana conține substanțe amare și alte principii active care acționează asupra digestiei și influențează producerea sucului gastric. Îi este recunoscută și acțiunea tonică, utilă împotriva febrei, problemelor digestive și parazitozelor intestinale.
  • Leurda ajută la combaterea tulburărilor gastrointestinale, întărește imunitatea, stimulează pofta de mâncare și este un excelent detoxifiant. Dezinfectează mucoasa intestinală, elimină din organism substanțele nocive și paraziții din intestin.

Tratamente pentru paraziți intestinali: Recomandări din magazinul Faunus Plant

Așa cum te-am obișnuit, magazinul nostru asigură remedii pentru aproape orice problemă de sănătate.

Pentru combaterea infecțiilor parazitare, îți recomandăm tincturile noastre de leurdă și gențiană, pe care le găsești în secțiunea Paraziți Intestinali.