🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Surse naturale de colagen: alimente care îți îmbunătățesc producția de colagen

Aug 22, 2023 postat de Roxana
Surse naturale de colagen: alimente care îți îmbunătățesc producția de colagen

Colagenul este o proteină esențială care alcătuiește o parte semnificativă a diferitelor țesuturi și organe din corpul uman. Este produsă în mod natural, constant, însă cu timpul nivelul acesteia scade. Colagenul este elementul principal din componența țesuturilor, pielii, părului, articulațiilor, și oferă suportul structural al oaselor noastre.

În plus, întărește firele de păr, conferă elasticitate pielii și ajută la procesul de vindecarea și cicatrizare a rănilor. Cu alte cuvinte, are rolul unui adeziv natural al corpului. Află mai multe despre colagen și beneficiile sale.

Deși este produs în mod natural, colagenul trebuie suplimentat odată cu trecerea timpului fiindcă producția acestuia începe să scadă semnificativ după vârsta de 25 de ani.

Pentru a compensa apariția unor posibile afecțiuni degenerative, apărute odată cu trecerea timpului, este recomandat să te orientezi către sursele naturale de colagen.

Însă care sunt sursele naturale? Ce alimente poți integra în meniul tău pentru a stimula producția de colagen?

Află mai multe despre producția acestei proteine și ce alimente conțin colagen din articolul pe care l-am pregătit astăzi pentru tine.

Care sunt principalele funcții ale colagenului în organismul uman?

Spre deosebire de alte proteine, colagenul se regăsește în cea mai mare cantitate în corp. Printre beneficiile acestui nutrient se regăsește faptul că menține sănătatea pielii și ajută la formarea oaselor puternice și la funcționarea optimă a articulațiilor.

În plus, colagenul contribuie și la regenerarea celulară, adică la înlocuirea celulelor moarte de la nivelul pielii.

Conform studiilor există peste 28 de tipuri diferite de colagen, însă doar 4 dintre ele sunt relevante corpului uman.

Iată, care este rolul fiecărui tip de colagen în parte:
• Colagenul de tip I este esențial pentru piele și structura osoasă, contribuind la elasticitatea și rezistența acestora.
• Colagenul de tip II susține sănătatea articulațiilor, fiind prezent în cartilaje și ajutând la menținerea mobilității și a confortului în mișcare.
• Colagenul de tip III intervine în formarea structurilor țesutului, precum mușchii și vaselor de sânge, are un rol crucial în regenerarea acestora țesuturilor și a vaselor de sânge
• Colagenul de tip IV este prezent în membranele bazale și contribuie la funcționarea optimă a organelor interne și a sistemului vascular.

Aceste tipuri de colagen susțin diverse funcții fiziologice și mențin integritatea corpului.

Produse Recomandate

Alimente și surse naturale care stimulează producția de colagen

Odată cu vârsta, producția naturală de colagen începe să se diminueaze. Apar ridurile, părul și unghiile devin mai fragile, iar articulațiile încep să trosnească.

Din fericire, procesul poate fi încetinit cu ajutorul alimentelor bogate în acest nutrient și a unei surse naturale pe bază de colagen hidrolizat, care încetinește degenerarea cartilajelor și îmbunătățește aspectul pielii și al părului.

Dacă mănânci corespunzător, toate substanțele nutritive ajung acolo unde este necesar, iar corpul tău se va bucura de imunitate puternică, de mai multă libertate de mișcare și mai multă suplețe pentru piele, păr și unghii.

Însă, pentru a ajunge la rezultatele pe care le dorești, e recomandat să știi ce alimente ar trebui să incluzi în alimentația ta.

Din acest motiv, ți-am pregătit o listă care să te ajute.

Roșiile

Roșiile conțin antioxidanți care combat daunele cauzate de radicalii liberi asupra celulelor sănătoase ale corpului și stimulează producția colagenului. Roșiile, precum multe alte fructe și legume de culoare roșie, conțin licopen; o substanță care contribuie la stimularea producției de colagen și oferă o protecție suplimentară pielii.

Puiul (supa de pui)

Supa de pui, în special atunci când este făcută din oase, cartilaje și piele de pui, conține colagen natural. Pe măsură ce supa fierbe în timpul procesului de preparare, colagenul din țesuturi se descompune în gelatină. Gelatina conține aminoacizi precum glicina și prolină, care sunt componente esențiale ale colagenului. Atunci când consumi supă de pui sau gelatină, acești aminoacizi pot fi absorbiți în organism și folosiți pentru a susține producția de colagen.

Somonul

Somonul este bogat în acizi grași omega-3, care au un rol important pentru menținerea sănătății pielii, reducerea inflamației și suplețea pielii. Somonul este, de asemenea, o sursă bună de vitamina D, care facilitează absorbția calciului și contribuie la menținerea sănătății oaselor și a pielii.

Citricele

Citricele, precum portocalele, grapefruitul, lămâile și mandarinele, sunt bogate în vitamina C, care joacă un rol crucial în producția de colagen în corpul tău. Fără suficientă vitamina C, procesul de formare a colagenului poate fi perturbat, ceea ce poate duce la slăbirea țesuturilor conjunctive și la probleme de sănătate asociate.

Cerealele integrale

Cerealele integrale pot contribui la producția de colagen în corp datorită conținutului lor de siliciu și vitamine B. Cerealele integrale, cum ar fi orezul brun, ovăzul și quinoa, conțin siliciu. Siliciul este un mineral esențial care susține sănătatea pielii, părului, unghiilor și țesuturilor conjunctive. Acest mineral este implicat în sinteza de colagen și în menținerea structurilor țesuturilor conjunctive, contribuind la elasticitate și rezistență.

Consumă regulat alimente care conțin substanțe ce pot ajuta la creșterea producției de colagen din organism.

Remedii naturale care sporesc producția de colagen

Știind cât este de important ca organismul să se alimenteze cu colagen din surse naturale, am creat, la solicitările voastre, o formulă unică.

Noi, cei din familia Faunus Plant, am cules plante din Munții Apuseni și le-am prelucrat manual. Rezultatul este Colagenus 500 ml, un produs inovator de plante medicinale cu o concentrație mare de colagen bovin care previne deteriorarea sistemului articular, contribuie la refacerea țesuturilor deficitare în colagen și menține pielea sănătoasă.

Iată câteva lucruri la care cele 11 extracte naturale (măceșe, cătină, ienupăr, aloe vera, mentă, hibiscus, soc, coada-calului, scoarță de salcie, vitamina C + stevie) contribuie:
• ameliorarea simptomelor asociate de osteoporoză sau artrită;
• menținerea elasticității pielii și hidratarea pielii;
• întărirea unghilor și a firului de păr.

Colagenus este disponibil într-un flacon de 500 ml pentru o cură de numai 33 de zile.

De asemenea, pentru menținerea sănătății articulațiilor, efect antireumatic și redobândirea libertății de mișcare, poți folosi cu încredere Pachetul Sănătatea Articulațiilor. Acesta este un remediu complet alcătuit din Colagenus, gelul Reumaticus și loțiunea Reumaticus, care contribuie activ la regenerarea țesuturilor articulare și accelerarea recuperării.

Dacă îți dorești să combați afecțiunile podoabei capilare, poți să folosești și puterea plantelor cuprinse în tincturile din Pachetul Căderea Părului. Acesta cuprinde 3 Tincturi Capilarus 200 ml care conțin extracte ale unor plante recunoscute pentru principiile active ce acționează în favoarea firului de păr, rădăcinii și scalpului:
• Rădăcină de brusture;
• Rozmarin;
• Părți aeriene de cimbrișor și urzică;
• Flori de lavandă și gălbenele;
• Frunze de nuc și mesteacăn.

Toate aceste ingrediente din compoziție sunt prelucrate manual, potrivit unor rețete originale.

Ți-au fost utile recomandările noastre? Fii alături în continuare pe blogul nostru sau prin abonarea la newsletter și află mai multe sfaturi despre un stil de viață sănătos.

Ține minte, indiferent de afecțiunile cu care te confrunți, remediile naturiste Faunus Plant sunt un aliat de nădejde.

Articole recomandate

Trimite mai departe