🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ceaiuri eficiente pentru ameliorarea stărilor de anxietate

Aug 16, 2023 postat de Roxana
Ceaiuri eficiente pentru ameliorarea stărilor de anxietate

O stare de sănătate bună se cunoaște și după felul cum reacționezi în diferite situații. Dar ce se întâmplă atunci când ai un complex de frică și de îngrijorare, așa cum este anxietatea? E necesar să o ții sub control. Cum? Cu ajutorul ceaiurilor eficiente pentru ameliorarea stărilor de anxietate.

Pentru început, să aflăm ce este anxietatea

Anxietatea este acea senzație inconfortabilă care se manifestă ca un nod în stomac și te poate face să te simți copleșit. Este ceea ce trăiești atunci când te aștepți să apară un pericol pe care nu îl poți învinge cu ușurință.

Există oameni cu nivel mai ridicat de anxietate, și oameni cu nivel redus. Însă, există și momente în care aceleași temeri ne cuprind pe toți. Indiferent de vârstă, anxietatea îți poate influența capacitatea de a te bucura de momentele prețioase ale vieții.

Te confrunți cu stres și insomnii?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Cum se manifestă anxietatea?

Această afecțiune are aceleași manifestări fiziologice precum nerăbdarea: crește pulsul, se accelerează respirația, corpul transpiră, apar gândurile negative orientate spre viitorul imediat.

De cele mai multe ori, această tulburare poate fi interpretată ca fiind un semnal de alarmă pe care creierul ți-l transmite atunci când ești în fața imprevizibilului.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, schimbările în sănătatea fizică și evenimentele vieții, cum ar fi pensionarea sau starea de sănătate precară a prietenilor și familiei, pot contribui la îngrijorare excesivă din orice sau nevoie excesivă de control.

Important de menționat este că te poți confrunta cu un nivel ridicat de stres și vei fi mai predispus la apariția tulburărilor de anxietate dacă nevoile tale fundamentale precum somnul, alimentația echilibrată și mișcarea, nu sunt bine gestionate.

Produse Recomandate

Care sunt factorii de risc ai anxietății?

Există mai multe cauze genetice și de mediu care, atunci când interacționează una cu cealaltă, devin factori de risc pentru tulburările de anxietate.

Identificarea acestora poate fi un element cheie pentru gestionarea și prevenirea eficientă a stărilor de neliniște.

Iată câțiva factori de risc care pot influența apariția anxietății:
Genetica: dacă ai rude apropiate care au avut tulburări de anxietate, ai o probabilitate mai mare să dezvolți și tu astfel de simptome.
Stilul de viață: un stil de viață nesănătos, care implică consum excesiv de alcool, fumat, alimentație dezechilibrată, stres constant sau lipsa exercițiului fizic, poate contribui la apariția anxietății sau la accentuarea acesteia.
• Stresul cronic: exigențele ridicate la locul de muncă, probleme financiare sau alte surse de stres pot afecta în mod negativ sănătatea mentală și pot duce la anxietate.
• Afecțiuni medicale: tulburările tiroidiene, tulburările hormonale sau boli neurologice, pot fi asociate cu simptome de anxietate.
Schimbările hormonale: Schimbările hormonale, precum cele din perioada menopauzei, pot influența echilibrul emoțional și pot contribui la apariția anxietății.
Singurătatea și izolarea socială: Lipsa de interacțiune socială și sentimentul de singurătate pot amplifica simptomele anxietății și pot afecta negativ sănătatea mentală.
Boli cronice: Suferința de afecțiuni medicale cronice, precum boala cardiacă sau diabetul, poate genera stres și anxietate legate de gestionarea bolii și de incertitudinea legată de sănătate.

Factorii de risc nu determină cu siguranță apariția anxietății, ci cresc probabilitatea. Fiecare persoană este unică, iar felul în care gestionăm și răspundem la provocările vieții poate varia.

Tratamente naturiste care combat anxietatea

În căutarea unei soluții eficiente, meditația, exercițiile fizice regulate, aromaterapia și ceaiurile naturale pot contribui la reducerea simptomelor anxietății și la bunăstarea interioară.

Tratamentele naturiste pentru combaterea anxietății reprezintă o abordare blândă pentru liniștea ta. Plantele tămăduitoare au efecte mai puternice asupra nivelurilor hormonale, metabolismului și neurotransmițătorilor față de medicamentele tradiționale.

În plus, acestea încurajează o abordare holistică a sănătății, având beneficii nu numai asupra corpului, ci și asupra spiritului. Apelează cu încredere la tratamente naturiste care reduc stresul și anxietatea sub formă de tincturi simple, respectiv tincturi compuse și ceaiuri care pot combate anxietatea.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Ceaiuri naturiste împotriva tulburărilor de anxietate

Majoritatea remediilor pe bază de plante pot fi consumate sub formă de ceai.
Iată care sunt cele mai recomandate ceaiuri împotriva anxietății:

1. Ceaiul de mușețel: Mușețelul are proprietăți antiinflamatorii și sedative, ajutând la relaxare și inducerea somnului. O cană de ceai de mușețel înainte de culcare poate fi de ajutor în liniștirea unei minți agitate.
2. Ceaiul de valeriană: Planta de valeriană este cunoscută pentru efectele sale calmante. Poate ajuta la relaxare și la gestionarea simptomelor anxietății.
3. Ceaiul de lavandă: Aroma sa minunată nu este doar plăcută, ci și benefică pentru reducerea stresului și anxietății.
4. Ceaiul de sunătoare: Cunoscut pentru proprietățile sale antidepresive, ceaiul de sunătoare poate ajuta la echilibrarea stărilor de anxietate și a dispoziției.
5. Ceaiul de busuioc: Acest ceai are proprietăți adaptogene, adică ajută organismul să se adapteze mai bine la stres.

Ceaiuri eficiente pentru anxietate, din magazinul Faunus Plant

Pentru momentele în care îți simți moralul prăbușit iar inima ți-o ia la galop, îți propunem ceaiuri naturiste care reușesc să înlăture energiile negative, să ajute la recuperarea liniștii și la refacerea somnului.

Ceaiurile pentru anxietate pot fi un aliat de nădejde atunci când te simți copleșit. Bucură-te de efectele benefice ale ceaiului Nervocalmus de la Faunus Plant pentru stări de anxietate.

Acesta este compus din 5 plante medicinale precum lavandă, păducelul sau teiul, și contribuie la:
• funcționarea optimă a sistemului nervos;
• reducerea tensiunilor psihice;
• protejarea corpului împotriva stresului;
• îmbunătăţirea somnului.

De asemenea, ceaiul Cardiacus, tonic cardiac și sedativ nervos, este recomandat în cazul palpitațiilor.

În vitrina Faunus Plant, la categoria Sistem Nervos, te poți bucura de preparatele pe bază de plante cu efect sedativ și calmant precum, Pachetul Depresii, Insomnii, Stres.

Emoțiile, pozitive sau negative, sunt rezultatul felului în care interpretezi o situație. Poți alege să le amplifici pe cele care servesc scopurilor tale. Din fericire, natura este o sursă infinită de remedii pentru tulburările de anxietate.

La Faunus Plant culegem manual cele mai apreciate plante medicinale și le punem în valoare proprietățile prin intermediul produselor naturiste realizate manual, după rețete originale, care și-au dovedit eficiența.

Articole recomandate

Trimite mai departe