🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Remedii naturiste eficiente pentru durerile de cap

May 31, 2023 postat de Roxana
Remedii naturiste eficiente pentru durerile de cap

Tuturor ni s-a întâmplat, măcar o dată, să suportăm efectele neplăcute ale durerii de cap. O parte dintre noi avem dureri de cap cronice, în timp ce alții le experimentăm din când în când sau rar.

Ele pot fi difuze sau localizate, continue sau intermitente și pot fi resimțite în mai multe zone precum: într-o parte a capului sau pe ambele părți (durere de cap frontală, durere de cap la ceafă sau în jurul ochilor). Durerile pot persista câteva minute, ore sau zile întregi. Intensitatea și frecvența acestora variază de la o persoană la alta.

Din fericire, există tratamente culese din natură pentru această afecțiune. Produsele naturiste Faunus Plant, realizate din plante prelucrate manual, te pot ajuta să aduci lucrurile la normal.

Care sunt cauzele durerilor de cap?

De cele mai multe ori, durerile de cap sunt minore, dar foarte incomode. Acestea pot fi cauzate de mai mulți factori, însă printre cele mai frecvente cauze se numără tensiunea musculară în zona gâtului și a umerilor, stresul, burnout-ul, oboseala, mahmureala, postura incorectă și expunerea îndelungată în fața ecranelor.

Uneori, durerea de cap poate fi un simptom al altor afecțiuni cum ar fi:

  • migrena;
  • hipertensiunea arterială;
  • anemie a bolilor cronice;
  • anemie din cauza deficitului de vitamina B12;
  • sinuzită;
  • covid-19;
  • anorexie;
  • aritmie cardiacă;
  • meningita.

Cele mai multe dureri de cap pot fi ameliorate cu ajutorul tratamentelor naturiste. Considerăm că este nevoie de ajutor medical și investigații amănunțite atunci când respectiva durere de cap este însoțită de simptome precum: pierderea conștiinței, febră de peste 39 grade, dificultăți de vorbire, pierderea echilibrului, amețeli, amorțirea membrelor superioare sau inferioare și vedere încețoșată sau vedere dublă.

Remedii naturiste pentru durerile de cap

Așa cum spuneam la începutul articolului, natura este de partea ta oricând te confrunți cu probleme de natură fizică, psihică sau emoțională. Plantele au puterea de a-ți calma mintea și spiritul, ajutându-te astfel să treci cu bine peste episoadele de durere.

Îți recomandăm următoarele remedii naturiste pentru durerile de cap:

  • ghimbirul: acționează ca un antiinflamator și ajută la combaterea simptomelor migrenelor sau durerilor ușoare de cap;
  • oțetul: inhalațiile cu oțet de mere reprezintă unul din leacurile băbești. Pune ¼ cană de oțet de mere într-un bol cu 3 căni de apă fierbinte. Inhalează preț de 5 minute aburii, apoi bea un pahar cu apă rece.
  • menta măcinată: macină puțină mentă, pune-ți pe degete apoi masează-ți tâmplele cu mișcări circulare. Inspiră și expiră adânc după ce masezi tâmplele și eventual închide ochii.
  • hidratarea: în cazul durerilor de cap ușoare, dacă bei o cantitate suficientă de apă, poate reduce simptomele.

Deși durerile de cap sunt sâcâitoare și îți pot afecta calitatea vieții, acest lucru nu înseamnă, totuși, că este obligatoriu să consumi constant pastile cu efect analgezic și antiinflamatoare nesteroidiene, care în timp îți pot afecta starea ficatului sau a rinichilor.

Încearcă, mai degrabă, să detectezi cauza declanșării durerii, apoi să o tratezi folosind remedii naturale. Acestea, spre deosebire de cele de tip medicamentos, nu prezintă risc de reacții adverse.

Produse Recomandate

Nervocalmus, ceaiul care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos

Faunus Plant îți pune la dispoziție remedii cu ingrediente 100% naturale, prelucrate manual, după rețete cu eficiență dovedită și certificate internațional.

Unul din cele mai eficiente remedii naturiste care ameliorează afecțiunile sistemului nervos este ceaiul Nervocalmus, un amestec cu o rețetă proprie, din cinci plante medicinale, care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos.

Datorită proprietăților calmante, antidepresive și sedative, ceaiul este recomandat în:

  • stări de nervozitate şi de agitaţie,
  • insomnii,
  • stări depresive nervoase,
  • distonii neurovegetative,
  • migrene.

Durata unei cure obișnuite este de 2-3 luni și se bea înainte de masă, pe stomacul gol de 2-3 ori pe zi.

Important de menționat este că acest ceai este un foarte bun:

  • sedativ nervos;
  • calmant;
  • antidepresiv.

De ce să alegi ceaiul Nervocalmus?

Pentru că este realizat 100% din plante naturale și că beneficiile acestuia nu se rezumă doar la durerile de cap. În plus față de proprietățile însușite, noi îți recomandăm folosirea în asociere cu tinctura NERVOCALMUS. Tinctura nu conține conservanți sau coloranți artificiali și poate fi administrată în cure de 2-3 luni.

Îți recomandăm și tinctura de lavandă, aceasta fiind un adjuvant excelent pentru migrene, insomnii, anxietate sau afecţiuni cardiace cu substrat nervos.

Faunus Plant, aliatul de nădejde în tratarea durerilor de cap

Cu ajutorul produselor naturale, problema găsirii remediilor potrivite este rezolvată! Alegând Faunus Plant, beneficiezi de produse 100% naturale, fabricate din plante autohtone recoltate manual și prelucrate cu atenție pentru a păstra calitatea și eficacitatea lor terapeutică.

Bucură-te de o stare de bine și treci cu brio peste durerile de cap.

Articole Recomandate

Trimite mai departe