🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce Faci În Caz De Febră? 8 Metode Să Reduci Temperatura Fără Medicamente Antipiretice

Nov 02, 2022 postat de Roxana
Ce Faci În Caz De Febră? 8 Metode Să Reduci Temperatura Fără Medicamente Antipiretice

Scăderea febrei prin metode naturale poate fi cel puțin la fel de eficace precum cu ajutorul produselor farmacologice.

Când temperatura corpului crește, e semn că barierele imunitare au intrat în acțiune și se luptă cu o infecție în curs. Poate fi vorba despre o viroză de sezon, despre roșu-n gât, un abces dentar și multe alte cauze. Fără să mai vorbim despre maladii mai grave, precum Covid-19.

Să sperăm totuși că e doar ceva trecător...

Dar orice problemă ar declanșa starea febrilă, lucrurile pot reveni la normal fără multe bătăi de cap, prin măsuri simple, accesibile. Condiția este să nu existe complicații, afecțiuni severe și febră mare sau foarte mare.

Imunitate scăzută?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Scăderea febrei prin metode naturale

Ca să reglezi temperatura, iată ce poți face:

Hidratează-te cu generozitate - Din cauza valorilor termice crescute, corpul se deshidratează. Apa va combate mecanismul, ajutând și la reducerea febrei.

Consumă supă de pui – Supa de pui deține proprietăți medicinale (este indicată și remediile pentru tuse seacă sau productivă), fără să mai vorbim că ajută la menținerea unei hidratări optime.

Folosește comprese – Câteva prosoape îmbibate în apă proaspătă, așezate strategic în zona extremităților (frunte, încheieturi, glezne), vor scădea febra.

Bazează-te pe oțetul de mere – O excelentă alternativă sunt compresele cu oțet de mere. Pot fi utile și uleiuri esențiale cu acțiune antibacteriană (lavandă, mentă, eucalipt).

Mănâncă fructe – Unele fructe, mai ales fructele de pădure, citricele etc., conțin multă vitamina C, de folos în combaterea infecțiilor, reducerea febrei și hidratare. Desigur, fructele sunt utile și pentru întărirea sistemului imunitar.

Aplică felii de cartof pe frunte – Cartofii au proprietăți antiinflamatorii, iar câteva felii tăiate subțire, aplicate pentru 15 minute, vor reface echilibrul termic.

Îmbracă-te în straturi – Chiar dacă ai frisoane, o îmbrăcăminte prea groasă doar va ridica și mai mult temperatura. Folosește în schimb mai multe rânduri de haine din fibre naturale, care lasă pielea să respire și nu împiedică dispersia căldurii.

Ai încredere în remedii naturiste – Că e infuzie cu scorțișoară și ghimbir sau tincturi de plante care încurajează sudorația și facilitează termoreglarea (tei, soc, salvie, brusture), natura nu se dezminte.

Produse Recomandate

Ce scade febra rapid

Toate sfaturile explicate mai sus te vor ajuta să combați stările febrile în mod natural, fără ajutorul medicamentelor.

Totuși, pot fi momente în care ai nevoie de soluții care să te ajute să scazi febra rapid. Spre exemplu, atunci când deja s-au administrat medicamente însă temperatura ridicată nu pare a fi combătută. 

O soluție pe care o poți aplica sunt dușurile reci. Da, pot fi neplăcute, însă dau rezultate aproape de fiecare dată.

Așadar, pentru a obține o scădere rapidă a febrei îți recomandăm dușuri cu apă rece. Reglează treptat temperatura apei pentru ca șocul să nu fie foarte mare. Pornește cu o apă care îți este confortabilă și, treptat, răcește-i temperatura.

Dușurile reci nu trebuie să fie de lungă durată. Vei vedea, după doar câteva minute febra o să-ți scadă rapid.

Ce faci în caz de febră la bebeluși

Dacă în cazul adolescenților și a adulților putem lua rapid soluții pentru scăderea febrei, bebelușii sunt mai sensibili. În plus, ei nu vor putea să spună atunci când apare senzația de rău sau de frisoane. Și, de cele mai multe ori, primele semne ale febrei pot fi ignorate de părinți. 

Așadar, dacă comportamentul bebelușului se modifică brusc și el prezintă stări de agitație ori de apatie, folosește cu încredere termometrul pentru a fi sigur că temperatura corporală este în limite normale.

Dacă bebelușul are temperatura crescută trebuie să fii vigilent. Cu cât vârsta este mai fragedă cu atât febra poate crește mai brusc. O parte dintre recomandările natursite se pot aplica și în cazul celor mici. Asigură-te că cel mic este bine hidratat. Compresele sunt utile, așa cum pot fi și dușurile reci. Totuși, folosește-le doar la nevoie atunci când febra este foarte mare și există riscul convulsiilor. 

Desigur, mergi la medic pentru a trata în mod eficient temperatura crescută în cazul bebelușilor. 

Frisoane cu febră la adulți

Dacă simți că ai febră nu lua imediat medicamente. Este bine să lași organismul să lupte în mod natural, cu ajutorul sistemului imunitar.

Monitorizează-ți febra și asigură-te că bei multe lichide. Folosește remediile naturiste pentru scăderea temperaturii și nu te îngrijora. Poți lua măsuri atunci când febra trece de pragul 38.5. 

Frisoanele reprezintă simptome normale în caz de temperatură ridicată. Este primul semn că organismul se luptă pentru a te trata. 

Ceaiurile din plante naturale te vor ajuta să ai o stare de spirit mai bună dar și să combați stările febrile specifice răcelii și gripei de sezon. 

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Recomandări

Pentru că fitoterapia-și oferă ajutorul de câte ori ai nevoie, caută în magazinul online Faunus Plant remedii pentru o anumită problemă de sănătate. E simplu să găsești produsele pe care le dorești!

Deschide pagina Afecțiuni și selectează din zecile de afecțiuni și probleme, categoria care te interesează!

Notă: acest articol, publicat inițial în data de 25 mai 2020, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos. 

Trimite mai departe

Alte articole recomandate