🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cum deosebești gripa de răceală și ce ai de făcut dacă te îmbolnăvești?

14:58:02 PM EEST

Cum deosebești gripa de răceală și ce ai de făcut dacă te îmbolnăvești?

Între răceală și gripă se face adesea confuzie. Nu vom lăsa lucrurile așa, ci le vom lămuri. În plus, îți vom oferi sprijin prin câteva măsuri pentru controlarea acestor afecțiuni virale, necesare până să ajungi la medic.

Răceală și gripă: Deosebiri

Răceala și gripa au destule puncte în comun:

  • Dificultăți respiratorii;
  • Secreții nazale apoase;
  • Dureri de gât și inflamații;
  • Tuse seacă / productivă;
  • Dureri musculare și de cap;
  • Poftă de mâncare scăzută;
  • Stare de oboseală generalizată;
  • Strănut repetat / izolat.

Dar au și destule particularități prin care se disting (simptomatologie, cauze, evoluție).

Răceala – Caracteristici 

Răcelile comune, pentru că despre ele e vorba, descriu inflamația căilor respiratorii superioare. Implică nasul, sinusurile, gâtul, inclusiv faringele și li se mai spune rinosinuzite virale.

Sunt cauzate de diverse tipuri de virusuri. Cele mai frecvente sunt rinovirusurile – foarte contagioase, responsabile de strănuturile repetate, urmate de coronavirusuri.

Febra apare doar rareori sau e scăzută. Celelalte simptome apar progresiv, iar apoi dispar în 7-10 zile, fără să atragă alte probleme.

Răcelile se pot contracta în orice perioadă, cu accent pe lunile reci, când temperaturile și nivelul de umiditate ajută la proliferarea patogenilor. Însă deși rareori generează complicații, pot fi la fel de contagioase ca gripele.

Gripa – Caracteristici

Spre deosebire de răceala comună, gripa reprezintă o infecție respiratorie declanșată de unul dintre virusurile gripale, nu de orice tipologie de virusuri. De regulă este sezonieră, apare în intervalul toamnă-primăvară, cu un boom în lunile geroase de iarnă.

Încă de la debut, pot apărea febră și dureri în tot corpul, transpirație abundentă, frisoane și chiar episoade de greață și vărsături. Simptomele evoluează și se agravează rapid. Durează de obicei în jur de 14 zile, dar se pot prelungi, întârziind și vindecarea.

Gripa se transmite foarte ușor, prin contact direct cu fluide contaminate. O persoană infectată rămâne contagioasă dinainte de apariția primelor simptome, dar și în următoarele 5-7 zile.

Infecția cu virusul gripal nu este lipsită de complicații, chiar grave la persoanele vulnerabile.

Măsuri și remedii în caz de răceală și gripă 

Confortul de moment, atenuarea simptomatologiei specifice, tratarea și prevenirea complicațiilor sunt obiective la fel de importante ca evitarea răspândirii infecțiilor respiratorii. Și trebuie să acționezi de la prima bănuială, de la primul simptom pe care-l consideri în neregulă.

1. Începe prin măsuri de igienă personală. Dezinfectează suprafețele pe care le atingi și redu contactul cu persoane din jur.

2. Dacă strănuți, fă-o într-un șervețel (îl arunci după) sau în încheietura cotului. Așa vei evita răspândirea patogenilor prin microparticulele de salivă.

3. Odihnește-te, ia o pauză de la rutină. Ca să se vindece, organismul are nevoie de energie. Un corp epuizat se reface mai greu.

4. Evită oscilațiile bruște de temperatură, iar ăn sezonul rece, dacă trebuie să ieși, acoperă-te bine, îmbracă-te adecvat.

5. Completează alimentația cu vitamina C, aducând în meniul zilnic cât mai multe vegetale bogate în acest potent imunostimulant.

6. Pentru ameliorarea simptomelor, folosește remedii naturale, chiar cu ce ai la îndemână în casă:

  • Tuse seacă: lapte cald cu miere, ceai de pătlagină și măceșe;
  • Tuse productivă: ceai de ciuboțica-cucului, cimbrișor și fenicul;
  • Dureri de gât: salvie, cimbru, lapte cu miere;
  • Febră: comprese cu apă și oțet, cât mai multe lichide;
  • Congestie nazală: inhalații cu uleiuri esențiale / plante cu acțiune balsamică, antiseptică, expectorantă (mentă, rozmarin etc.).

7. Pentru a ușura lupta cu boala și a facilita vindecarea, se poate acționa și prin cure cu produse fitoterapeutice cu acțiune vitaminizantă.

Recomandări din magazinul Faunus Plant pentru răceală și gripă

Foarte încrezători, punem accentul pe remediile din Pachetul Răceală, Gripă și Pachetul Vitaminizant cu Cătină și Propolis.

În ambele cazuri, este vorba despre produse ce favorizează refacerea aparatului respirator, vitaminizarea organismului, întărirea imunității și creșterea rezistenței la agenții infecțioși.

Iar pentru potențarea efectelor, pe lângă toate, îți propunem și Tinctura Vitaminizantus, pe care, în această lună, o găsești în secțiunea cu Promoții.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Pachet Raceala, Gripa

Contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator și la îmbunătățirea capacității respiratorii.

12 Reviews
205,00 lei 153,75 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

6 Recenzii
138,00 lei 103,50 lei
Magazin naturist, Ceai Respiratorus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Respiratorus 90g, faunusplant.ro
Ceai Respiratorus 90g

Căi respiratorii sănătoase. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator, acesta fiind recomandat în tuse convulsive, spastice şi asmatice, gripe, răceli, bronşite, laringite.

18 Recenzii
24,00 lei 20,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Propolis 20ml, faunusplant.ro
Tinctura Propolis 20ml

INTERN: analgezic, antiinflamator, antimicrobian, antimicotic, antiviral, imunomodulator, antioxidant, antitumoral. EXTERN: cicatrizant, analgezic, antiinflamator, antimicrobian.

22 Recenzii
25,00 lei 21,00 lei
Magazin naturist, Sirop Respiratorus 200ml, faunusplant.ro
Sirop Respiratorus 200ml

Expectorant, antitusiv, antispastic, antiinflamator, antiseptic. Recomandări: tuse convulsive, spastice şi asmatice, gripe, răceli, bronşite, laringite.

26 Reviews
33,00 lei 28,00 lei
Magazin naturist, Sirop Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Sirop Vitaminizantus 200ml

Vitaminizant, imunostimulator, antianemic. Recomandări: avitaminoze, anemii, astenie, inapetenţă, prevenirea răcelii şi gripei, oboseală, convalescenţă, sensibilitate la infecţii.

23 Reviews
33,00 lei 28,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Vitaminizantus 200ml

Vitamine pentru creșterea imunității. Extract hidroalcoolic concentrat din Cătină, Echinacea, Măceșe și Urzică cu efecte puternic vitaminizante și tonifiante, conceput special pentru întărirea sistemului imunitar.

9 Reviews
46,00 lei 34,50 lei