🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Crusinul, mai mult decat un simplu laxativ – Proprietati si utilizari

14:55:14 PM EEST

Crusinul, mai mult decat un simplu laxativ – Proprietati si utilizari

Recunoscut pentru proprietățile laxative, apare deseori integrat în remediile naturale pentru constipație. I se mai spune lemn câinesc, salbă moale, spinul cerbului sau pațachină.

Dar indiferent de denumire, vorbim despre crușin, o planta din familia Rhamnaceae, cu numele științific Frangula alnus sau Rhamnus frangula.

Cu o răspândire destul de extinsă, specia este cunoscută din Insulele Britanice, până în Siberia și China, din Maroc, până în Peninsula Scandinavă. Abia în ultimele sute de ani a ajuns să fie naturalizată inclusiv pe ”noul continent”, mai întâi în Statele Unite, apoi în Canada.

Ce proprietăți are crușinul?

Partea de interes pentru fitoterapie este scoarța, care conține glicozide antrachinonice, substanțe deosebit de eficace în stimularea peristaltismului intestinal.

În stare ”proaspătă”, glicozidele au o acțiune emetică (sunt în gradul să provoace vărsături), care însă dispare în timp. Așa se explică de ce înainte de utilizare, după recoltare, scoarța trebuie uscată vreme de cel puțin un an.

Aceste principii active nu trec prin modificări substanțiale la nivelul stomacului și intestinului subțire. Însă ajunse în intestinul gros, unde sunt metabolizate, devin în mod oficial active. Interacționând cu flora bacteriană, glicozidele favorizează în maniera delicată mișcările intestinale și totodată evacuarea materiilor fecale.

Principiul de major interes rămâne însă frangulina, care deține de fapt ”supremația” în ce privește combaterea constipației cronice sau ”de ocazie”. Spre deosebire de alți constituienți, frangulina are ”darul” să redea tonusul fibrelor musculare intestinale, fără să creeze dependență sau să aibă un potențial iritant.

Când se utilizează?

Comparativ cu alte laxative naturale, folosirea prelungită a crușinului rezultă mai puțin dăunătoare. Planta-și găsește întrebuințare nu doar în constipație. Eficacitatea sa este dovedită în toate acele situații în care procesul natural de evacuare poate fi dureros sau / și dificil din cauza inflamațiilor din zona anală:

 - Hemoroizi;
 - Fisuri;
 - Intervenții chirurgicale.

De asemenea, consumul este indicat și persoanelor care, în prealabil, au obișnuit să recurgă la produse laxative puternice.

De exemplu, din această categorie fac parte vârstnicii cu probleme de tranzit intestinal și cu constipație cronică. Proprietățile laxative ale crușinului pot fi exploatate și atunci când apare necesitatea pregătirii pentru:

 - O intervenție chirugicală;
 - O investigație medicală (colonoscopie).

În mod obișnuit, scoarța plantei apare inclusă în ceaiuri și tincturi cu efect laxativ, indicate pentru:

 - Probleme digestive de genul constipației cronice / ocazionale;
 - Afecțiuni hepato-biliare (stimulează secrețiile biliare);
 - Cure de slăbire (favorizează tranzitul intestinal).

Recomandări

Pentru că ne interesează sănătatea ta, îți recomandăm să încerci remediile Faunus Plant cu crușin din pachetul pentru slăbire și din cel pentru afecțiuni hepato-biliare!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceaiul și tinctura Siluetus pentru arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă. Cură slăbire 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceaiul și tinctura Siluetus pentru arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă. Cură slăbire 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare.

132 Reviews
179,40 lei 152,00 lei
Magazin naturist, Pachet Ficat Sanatos - Afectiuni Hepato-Biliare, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Ficat Sanatos - Afectiuni Hepato-Biliare, faunusplant.ro
Pachet Ficat Sanatos - Afectiuni Hepato-Biliare

Tonic hepatic, hepatoprotector, regenerant a celulelor hepatice, coleretic-colagog.

10 Reviews
179,40 lei 152,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Siluetus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Siluetus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Siluetus 200ml

Siluetă ideală. Extract hidroalcoolic concentrat din 9 plante medicinale care contribuie la scăderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză şi laxaţie, aceasta fiind recomandată în curele de slăbire și obezitate.

130 Reviews
39,90 lei
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Ceai Siluetus 90g

Siluetă ideală. Amestec compus din 9 plante medicinale care contribuie la scăderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză şi laxaţie, acesta fiind recomandat în curele de slăbire și obezitate.

125 Reviews
19,90 lei
Magazin naturist, Tinctura Hepatobiliarus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Hepatobiliarus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Hepatobiliarus 200ml

Ficat sănătos și bilă activă. Extract hiroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a ficatului şi a vezicii biliare și protejarea celulelor hepatice, fiind recomandată în hepatite acute și cronice, dischinezii biliare, ciroză hepatică, congestie şi insuficienţă hepatică.

14 Recenzii
39,90 lei
Magazin naturist, Ceai Hepatobiliarus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Hepatobiliarus 90g, faunusplant.ro
Ceai Hepatobiliarus 90g

Ficat sănătos și bilă activă. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a ficatului şi a vezicii biliare și protejarea celulelor hepatice, fiind recomandat în hepatite acute și cronice, dischinezii biliare, ciroză hepatică, congestie şi insuficienţă hepatică.

12 Recenzii
19,90 lei