🎉 Cumperi 2 produse de același fel, primești 3! Ofertă limitată! Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Crusinul, mai mult decat un simplu laxativ – Proprietati si utilizari

14:55:14 PM EEST

Crusinul, mai mult decat un simplu laxativ – Proprietati si utilizari

Recunoscut pentru proprietățile laxative, apare deseori integrat în remediile naturale pentru constipație. I se mai spune lemn câinesc, salbă moale, spinul cerbului sau pațachină.

Dar indiferent de denumire, vorbim despre crușin, o planta din familia Rhamnaceae, cu numele științific Frangula alnus sau Rhamnus frangula.

Cu o răspândire destul de extinsă, specia este cunoscută din Insulele Britanice, până în Siberia și China, din Maroc, până în Peninsula Scandinavă. Abia în ultimele sute de ani a ajuns să fie naturalizată inclusiv pe ”noul continent”, mai întâi în Statele Unite, apoi în Canada.

Ce proprietăți are crușinul?

Partea de interes pentru fitoterapie este scoarța, care conține glicozide antrachinonice, substanțe deosebit de eficace în stimularea peristaltismului intestinal.

În stare ”proaspătă”, glicozidele au o acțiune emetică (sunt în gradul să provoace vărsături), care însă dispare în timp. Așa se explică de ce înainte de utilizare, după recoltare, scoarța trebuie uscată vreme de cel puțin un an.

Aceste principii active nu trec prin modificări substanțiale la nivelul stomacului și intestinului subțire. Însă ajunse în intestinul gros, unde sunt metabolizate, devin în mod oficial active. Interacționând cu flora bacteriană, glicozidele favorizează în maniera delicată mișcările intestinale și totodată evacuarea materiilor fecale.

Principiul de major interes rămâne însă frangulina, care deține de fapt ”supremația” în ce privește combaterea constipației cronice sau ”de ocazie”. Spre deosebire de alți constituienți, frangulina are ”darul” să redea tonusul fibrelor musculare intestinale, fără să creeze dependență sau să aibă un potențial iritant.

Când se utilizează?

Comparativ cu alte laxative naturale, folosirea prelungită a crușinului rezultă mai puțin dăunătoare. Planta-și găsește întrebuințare nu doar în constipație. Eficacitatea sa este dovedită în toate acele situații în care procesul natural de evacuare poate fi dureros sau / și dificil din cauza inflamațiilor din zona anală:

 - Hemoroizi;
 - Fisuri;
 - Intervenții chirurgicale.

De asemenea, consumul este indicat și persoanelor care, în prealabil, au obișnuit să recurgă la produse laxative puternice.

De exemplu, din această categorie fac parte vârstnicii cu probleme de tranzit intestinal și cu constipație cronică. Proprietățile laxative ale crușinului pot fi exploatate și atunci când apare necesitatea pregătirii pentru:

 - O intervenție chirugicală;
 - O investigație medicală (colonoscopie).

În mod obișnuit, scoarța plantei apare inclusă în ceaiuri și tincturi cu efect laxativ, indicate pentru:

 - Probleme digestive de genul constipației cronice / ocazionale;
 - Afecțiuni hepato-biliare (stimulează secrețiile biliare);
 - Cure de slăbire (favorizează tranzitul intestinal).

Recomandări

Pentru că ne interesează sănătatea ta, îți recomandăm să încerci remediile Faunus Plant cu crușin din pachetul pentru slăbire și din cel pentru afecțiuni hepato-biliare!

Produse recomandate

Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Ceai Siluetus 90g

Ceai · 90g · Amestec plante (Cura 12 zile)

151 Reviews
24,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Hepatobiliarus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Hepatobiliarus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Hepatobiliarus 200ml

Tinctura compusa · Lichid · 200ml

15 Reviews
46,00 lei
Magazin naturist, Ceai Hepatobiliarus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Hepatobiliarus 90g, faunusplant.ro
Ceai Hepatobiliarus 90g

Ceai · 90g · Amestec plante (Cura 12 zile)

12 Recenzii
24,00 lei