🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Varicele se pot preveni! 4 Măsuri de îmbunătățire a circulației sanguine

Dec 28, 2022 postat de Roxana
Varicele se pot preveni! 4 Măsuri de îmbunătățire a circulației sanguine

Prevenirea varicelor este o măsură necesară, îndeosebi dacă există o predispoziție.

Din fericire, venele varicoase se pot evita, la fel și unele posibile complicații când starea venelor se agravează, ca de exemplu: insuficiență venoasă, tromboflebite, ulcerații etc.

Te confrunți cu varice?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Masuri de bază ce pot contribui la prevenirea varicelor

Apariția venelor varicoase sau varicelor ține mai mult de funcționarea valvelor care ”dirijează” fluxul sanguin prin vene și de slăbirea pereților vaselor. Apoi se adaugă și factorii favorizanți.

Iată ce se poate face, începând cu intervențiile de bază!

#1: Informare asupra factorilor de risc

Variabile precum vârsta (după 30 de ani), sexul (îndeosebi femeile), genele (cazuri în familie), obezitatea, sarcina, statul îndelung în picioare sau pe scaun pot favoriza formarea varicelor.

Cine se regăsește într-o categorie sau în alta ori pur și simplu vrea să fie mereu cu un pas în fața tulburării, poate acționa din timp. Iar un om informat este un om mai sănătos.

#2: Mișcare regulată

Activitatea fizică protejează de o mulțime de probleme (nu doar estetice) și afecțiuni. Efortul de intensitate moderată (cardio) îmbunătățește sistemul circulator și, totodată, își aduce aportul în prevenirea varicelor.

Cele mai indicate sporturi și activități sunt acelea care se focalizează pe picioare: mersul pe jos (cel puțin o jumătate de oră zilnic), înotul, bicicleta, alergarea ușoară etc.

#3: Alimentație

Pentru întărirea vaselor de sânge, îmbunătățirea circulației și reducerea presiunii sanguine, au cale liberă alimentele bogate în antioxidanți (în special fuctele și legumele de culoare violet) și în fibre. Un mare DA pentru fructe de pădure, prune, vinete, struguri, citrice, cereale etc.

În schimb, alte categorii pot declanșa și agrava problema, tocmai din cauza efectului inflamator: mâncăruri prea sărate, dulciuri, condimente, alcool, cofeină etc.

#4: Controlul greutății

Masa coprorală, de asemenea, poate avea un serios cuvânt de spus în sănătatea sistemului circulator. Menținerea unei greutăți normale nu e doar o chestiune de siluetă și frumusețe.

Când cântarul afișează numeroase kilograme peste limite, acel surplus exercită o presiune excesivă asupra membrelor inferioare. Implicit, se resimt venele, în particular valvele responsabile de fluxul venos de retur, care nu mai reușesc să se opună forței de gravitație.

Produse Recomandate

Bun de știut

Măsurile menționate poate că nu funcționează în cazul tuturor, însă există mari șanse să atenueze efectele varicelor atunci când ele se formează. De asemenea, de exemplu în combinație cu remedii din plante, contribuie la prevenirea și la tratarea lor.

În magazinul Faunus Plant, doritorii pot găsi unguente și geluri, tincturi și ceaiuri cu optime rezultate în prevenirea varicelor. Se pot achiziționa singure sau toate împreună, cu Pachetul Varice – Afecțuni Circulatorii!

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Trimite mai departe