🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

5 Plante medicinale, perfecte pentru aparatul respirator: cimbrișor, ciuboțica-cucului, lavandă, pătlagină, pin

14:57:19 PM EEST

5 Plante medicinale, perfecte pentru aparatul respirator: cimbrișor, ciuboțica-cucului, lavandă, pătlagină, pin

Răceli, bronșite, câteo gripă încăpățânată, tuse și uneori febră, congestie nazală și câte și mai câte viroze, cu simptomele asociate. Din fericire, natura este mereu de partea noastră, inclusiv cu plante pentru aparatul respirator.

5 Plante pentru aparatul respirator

Nu doar sezonul rece expune la răceli, gripe și la diverse inflamații care cuprind căile respiratorii superioare sau inferioare.

Și primăvara, cu vremea capricioasă și oscilațiile termice, poate fi un anotimp cel puțin la fel de ”bun” pentru virozele nasoale. Să nu spunem pentru virușii mai năbădăioși, așa cum e cel nou, cu ”corona” dinainte.

Pe scurt, în orice moment, boala poate da peste tine fără să te-ntrebe. Și-aici intră în acțiune natura, cu-ale sale plante pentru aparatul respirator.

Cimbrișorul (Thymus serpyllum)

Plantă aromatică prin excelență, cimbrișorul, în particular părțile sale aerine, nu se sfiește să-și dovedească eficacitatea și versatilitatea în tratarea problemelor respiratorii. Toată această capacitate se explică prin proprietățile antispastice, antimicrobiene și de fluidificare a mucozităților.

Ciuboțica-cucului (Primula officinalis)

Specie spontană foarte cunoscută, este prezentă peste tot în mediul înconjurător. Se remarcă pentru elementele active (uleiuri esențiale, saponine, vitamine, minerale) și mai ales pentru acțiunea expectorantă și mucolitică. Planta se utilizează în tratarea tusei, astmului bronșic, răcelilor și bronșitelor.

Lavanda (Lavandula angustifolia)

Cunoscută încă din vremuri străvechi, atât pentru frumusețea florilor sale, cât mai ales pentru proprietățile medicinale, lavanda este una dintre plantele care reușesc să contribuie la atenuarea problemelor respiratorii. E meritul uleiurilor esențiale cu efecte sedative, antiinflamatoare, antispastice, antiseptice.

Pătlagină (Plantago major)

Frunzele de pătlagină conțin mucilagii, flavoinoide, săruri minerale, pectine, tanini, acid acetilsalicilic. Mixul de principii conferă plantei proprietăți antibacteriene, antialergice, antiinflamatoare, expectorante, astringente și decongestionante. Adică fix mecanismele de care e nevoie pentru atenuarea simptomelor respiratorii.

Pinul (Pinus sylvestris) (H3)

Vorbim despre un splendid arbore ornamental mereu verde, cu excelente merite și în câmp fitoterapeutic. Are ca principali constituienți uleiurile esențiale. Cu acțiunea lor expectorantă, reușesc să fluidifice secrețiile și facilitează eliminarea lor. Drept urmare, este foarte popular în răceli, tuse, sinuzite, bronșite sau astm.

Recomandări

Grija pentru aparatul respirator nu e nicicând prea multă. Ca să fii mereu cu un pas în fața tuturor problemelor de natură respiratorie, începe cu câteva remedii din categoria Respiratorii din magazinul Faunus Plant!

Produse recomandate

Magazin naturist, Sirop Pin 500ml, faunusplant.ro
Sirop Pin 500ml

Expectorant, emolient, antispastic bronșic, ușurează simptomele răcelii. Recomandări: tuse, gripe, astm bronșic.

12 Reviews
49,00 lei 42,00 lei
Magazin naturist, Sirop Patlagina 500ml, faunusplant.ro
Sirop Patlagina 500ml

Expectorant, emolient, antispastic bronșic, ușurează simptomele răcelii. Recomandări: tuse, gripe, astm bronșic.

16 Recenzii
49,00 lei 42,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Lavanda 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Lavanda 200ml

Sedativ nervos, diuretic, coleretic-colagog, antiseptic, antispastic, analgezic, calmant, cicatrizant.

5 Recenzii
38,00 lei 32,00 lei