🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Picioare umflate? Iata 4 posibile cauze

14:53:28 PM EEST

Picioare umflate? Iata 4 posibile cauze

Picioarele umflate reprezintă o problemă fizică, dar și estetică deranjantă. Tulburarea poate fi însoțită de furnicături, senzații de durere și de greutate (picioare grele), care se accentuează în timpul lunilor estive și mai ales în orele serale.

În general, fenomenul este provocat de acumularea lichidelor în spațiul existent între țesutul cutanat și cel muscular. Acest spațiu, în condiții normale, este ”ocupat” de țesutul adipos, ce conține lichide, dar în proporții reduse. Uneori, ponderea cantității de apă conținute crește, acumularea fiind vizibilă în special la nivelul picioarelor.

Problema poate afecta atât bărbații, cât și femeile, cu toate că în rândul reprezentantelor sexului frumos, este mai des întâlnită. Frecvența mai crește și odată cu vârsta, dar și la femeile aflate în ”dulce așteptare”.

La origini, fenomenul poate fi cauzat de o serie de factori care nu au neapărat legătură cu vreo condiție patologică, printre care se număra:

1. Sedentarismul și statul în picioare

Tulburare apare destul de frecvent în rândul persoanelor sedentare sau care, din variate motive, sunt nevoite să petreacă diverse ore în picioare. Dacă te încadrezi în această categorie, încearcă să-ți schimbi stilul de viață. Alege o alimentație sănătoasă și organizează-ți un program zilnic de antrenament de intensitate moderată, din care să nu lipsească exercițiile de streching.

2. Încălțămintea strâmtă sau / și incomodă

Picioarele se mai pot umfla și din cauza unor articole de îmbrăcăminte și încălțăminte incomode. De exemplu, tocurile prea înalte, dar și talpa plată a pantofilor nu vor face decât să forțeze picioarele să rămână într-o poziție mai puțin naturală, ce provoacă umflarea și durerea acestora. Același efect îl are și folosirea unor șosete, colanți sau pantaloni prea strâmți.

3. Unele produse farmaceutice

Diverse medicamente, datorită principiilor active, numără printre efectele colaterale și umflarea gambelor. Aici se încadrează corticosteroizii, inhibitorii calciului (antagoniștii de calciu se utilizează pentru hipertensiune și insuficiență coronariană), alfa-blocantele (se prescriu în cazul hipertensiunii arteriale) sau produsele folosite în tratamentele hormonale (terapii hormonale substitutive la menopauză ori pentru probleme tiroidiene, anticoncepționale).

4. Sarcina

În timpul sarcinii, picioarele umflate fac parte din simptomatologia tipică, ce pare că nu scutește pe nimeni (simptomele sunt mai vizibile spre sfârșitul celor 9 luni de sarcină). Însă dacă problema se agravează, mare atenție celor interesate! Ar putea fi vorba despre un semnal de alarmă pentru preeclampsie (complicație gestațională caracterizată de creșterea tensiunii arteriale peste valorile normale).

În anumite situații, umflarea gambelor ar putea fi simptomul unor probleme grave de sănătate precum maladiile hepatice, renale, metabolice și cardiovasculare, afecțiunile glandei tiroide, insuficiența venoasă cronică sau inflamațiile articulare.

Oricare ar fi motivul principal al acestui sindrom, evită din start sedentarismul și excesul de sare în alimentație! Consumul excesiv de sare și de alimente sărate poate cauza retenția hidrică, o problemă ce număra printre consecințe, și umflarea picioarelor.

Încearcă remediile magazinului naturist Faunus Plant, pentru probleme renale, de tensiune sau metabolice!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml, faunusplant.ro
Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml

Elimină disconfortul de la nivelul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la protejarea și regenerarea vaselor sanguine capilare, astfel încât varicele să nu îți provoace stări neplăcute și să te simți mai bine.

22 Reviews
224,30 lei 191,00 lei
Magazin naturist, Gel Variplant 250ml, faunusplant.ro
Gel Variplant 250ml

Efect venotonic, antiedematos și antiinflamator, utilizat pentru stimularea circulației periferice în varice și ameliorarea disconfortului picioarelor obosite, având un conținut ridicat în extracte naturale.

92 Reviews
52,90 lei
Magazin naturist, Bitter 30 plante 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Bitter 30 plante 200ml, faunusplant.ro
Bitter 30 plante 200ml

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

45 Reviews
45,90 lei