🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Gripă sau doar simplă răceală? Cum le deosebești?

14:56:03 PM EEST

Gripă sau doar simplă răceală? Cum le deosebești?

Pe site-urile de știri, de vreo 2-3 săptămâni încoace se văd tot mai des titluri în genul: ”Gripa aduce starea de alertă în spitale” sau ”Alertă în România! La un pas de epidemie de gripă!”.

Mereu apar noi tulpini ale virusului gripal, tot mai periculoase. Dovadă stă numărul vieților răpuse de patogenii tot mai agresivi. Însă cu toate asemănările dintre ele, nu toate răcelile severe înseamnă gripă.

Ce manifestări au în comun răceala și gripa?

Nu orice tuse, nas care curge sau durere de cap înseamnă gripă. Cel puțin nu ”acea” gripă. Uneori e doar răceală. Iar răceala și gripa sunt afecțiuni total diferite, deși prezintă o simptomatologie analoagă:

 - Nas ce curge;
 - Nas înfundat și respirație îngreunată;
 - Strănutat (episoade care se repetă sau doar izolate);
 - Tuse, cu sau fără expectorație;
 - Greutate la înghițire;
 - Gât inflamat sau / și care doare;
 - Lipsa poftei de mâncare;
 - Dureri musculare;
 - Dureri de cap;
 - Stare generală proastă (astenie).

Prin ce se deosebesc cele 2 afecțiuni?

Deși au un debut similar și se verifică toate manifestările anterioare, depinde de intensitatea și gravitatea lor.

- Răcelile tind să treacă mult mai rapid decât gripa și fără complicații. În general, primele au simptome mai puțin grave și o evoluție mai lentă decât în celălalt caz.

- Gripa adevărată vine la pachet, în primul rând, cu febră mare (cel puțin 38 grade Celsius, prezentă la majoritatea bolnavilor). Aceasta crește rapid și poate dura 3-5 zile sau mai multe.

- Apoi, nu lipsesc frisoanele (de obicei absente la răceli), însoțite de transpirație abundentă, dureri articulare, musculare și oculare.

- Cu toate că ambele sunt afecțiuni virale ale aparatului respirator, deosebiri majore există și în ce privește tipul virusului:

     - La răceli, principalii responsabili pot fi rinovirușii. Uneori poate fi vorba despre coronaviruși, adenorviruși ori alte tipologi. De obicei, implicată e mai mult decât o singură specie virală.

     - În schimb la gripă, agentul patogen incriminant poate fi virusul de tip A, B sau C. Toți aparțin familiei Orthomyxoviruses.

Recomandări

Atât la răceli, cât și la gripe, prevenirea este fundamentală.

Pentru ca eforturile să dea roade, este importantă respectarea și combinarea tuturor măsurilor, începând de la reguli de igienă de bază, până la alimentație bogată în vitamine și imunizare prin plante medicinale etc.

Pentru ultima opțiune te putem ajuta noi. O reală contribuție în acest sens au remediile cu efecte imunostimulante pentru adulți și pentru copii.

Cât despre ameliorarea simptomelor... Avem și în acest caz soluția. Iar de astă dată o găsești în pachetul pentru răceală și gripă.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Pachet Raceala, Gripa

Contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator și la îmbunătățirea capacității respiratorii.

12 Reviews
205,00 lei 164,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

6 Recenzii
138,00 lei 110,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant

Pachetul conține 3 siropuri Vitaminizantus cu Miere și Propolis. Acestea contribuie la stimularea imunității copiilor, creșterea rezistenței organismului la boli, acoperirea carențelor de vitamine, depurare și tonifiere generală. Extractul concentrat de fructe și plante medicinale combat răceala și gripa. Mierea și propolisul protejează împotriva virusurilor, oferind totodată un gust plăcut, ușor de tolerat de către copii.

10 Reviews
144,00 lei 115,00 lei