🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cum stai cu imunitatea? Fereste-te de factorii care-o slabesc!

14:54:52 PM EEST

Cum stai cu imunitatea? Fereste-te de factorii care-o slabesc!

Motivele care se află la originea unui sistem imunitar puțin rezistent sunt destul de diverse și acoperă un spectru larg. Pe listă se regăsesc cauzele patologice, precum și unele care nu se explică neapărat printr-o tulburare sau afecțiune.

Prima categorie cuprinde următoarele maladii:

 - Lupus;
 - SIDA;
 - Cancer;
 - Hepatită B și C;
 - Infecții bacteriene;
 - Hipotiroidism, etc.

În a doua categorie de cauze intră:

1. Lipsa de somn

Cine doarme mai puțin de 7 ore / noapte are mai multe șanse să treacă prin episoade frecvente de răceală sau prin infecții de tot felul. Lipsa somnului cauzează creșterea concetrației de cortizol, ”hormonul stresului”. De aici rezultă o predispoziție spre stări inflamatorii.

2. Abuzul de antibiotice

De regulă, antibioticele reprezintă un ajutor, reușind să combată infecțiile de natură bacteriană. Însă administrate excesiv, pot pune în dificultate mecanismul de apărare al organismului, îndeosebi dacă alterează echilibrul florei intestinale.

3. Excesul de alcool

Consumat în mod sistematic, alcoolul face ravagii atât la nivel mental, cât și în plan fizic. Reduce cu circa 40 % producția celulelor cerebrale și afectează capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva maladiilor și infecțiilor.

4. Stresul cronic

În condiții de stres puternic și recurent, organismul se resimte la toate nivelele. Odată cu creșterea cantității de cortizol, subiecții vor fi mai sensibili în fața virozelor de sezon și vor prezenta o predispoziția spre maladii grave (diabet, afecțiuni cardiace, etc.).

5. Oscilațiile termice

Modificările bruște de temperatură ambientală apar frecvent în această perioadă a anului. Diferențele dintre valorile termice înregistrate peste zi și cele nocturne, precum și umiditatea specifică lunilor de toamnă și iarnă vor slăbi și ele barierele naturale de protecție.

6. Carențele nutriționale

Un alt motiv de îmbolnăvire are legătură cu modul în care ne construim regimul alimentar. Când lipsesc anumite vitamine (A, E, C, B-urile, D) și minerale (magneziu, zinc, calciu, seleniu), organismul nu mai reușește să facă față ”provocărilor”.

7. Suprasolicitarea fizică

Mișcarea înseamnă sănătate și un sistem imunitar robust. Dar după efort intens, corpul are nevoie și de recuperare. Când antrenamentele se desfășoară haotic, până la epuizare, efectele rezultate se pot contrapune obiectivelor inițiale.

Dacă ai o imunitate slăbită sau pur și simplu vrei să te pregătești pentru sezonul rece, nu mai aștepta! Începe cât mai curând o cură completă cu pachetele pentru imunitate! Avem soluții și pentru cei mici, pentru care îți propunem pachetul pentru imunitate copii!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant

Pachetul conține 3 siropuri Vitaminizantus cu Miere și Propolis. Acestea contribuie la stimularea imunității copiilor, creșterea rezistenței organismului la boli, acoperirea carențelor de vitamine, depurare și tonifiere generală. Extractul concentrat de fructe și plante medicinale combat răceala și gripa. Mierea și propolisul protejează împotriva virusurilor, oferind totodată un gust plăcut, ușor de tolerat de către copii.

10 Reviews
144,00 lei 115,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

6 Recenzii
138,00 lei 110,00 lei
Magazin naturist, Sirop Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Sirop Vitaminizantus 200ml

Vitaminizant, imunostimulator, antianemic. Recomandări: avitaminoze, anemii, astenie, inapetenţă, prevenirea răcelii şi gripei, oboseală, convalescenţă, sensibilitate la infecţii.

23 Reviews
33,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Vitaminizantus 200ml

Vitamine pentru creșterea imunității. Extract hidroalcoolic concentrat din Cătină, Echinacea, Măceșe și Urzică cu efecte puternic vitaminizante și tonifiante, conceput special pentru întărirea sistemului imunitar.

9 Reviews
46,00 lei