🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ai dureri reumatice de picioare? Tratează-le naturist

14:59:37 PM EEST

Ai dureri reumatice de picioare? Tratează-le naturist

Îți plac plimbările prin aer liber, orele de joacă alături de cei mici sau mișcarea în general? Atunci când suferi de reumatism, devine dificil să te bucuri de toate acestea fără să simți disconfort la nivelul oaselor.

Durerile reumatice de picioare pot fi o bătaie de cap și mai mare când vine vorba de a duce o viață normală. Există totuși o soluție la îndemâna tuturor: plantele medicinale.

Ele sunt pregătite să te scape de durerile cauzate de reumatism la nivelul membrelor inferioare. Descoperă, în cele ce urmează, de ce tratamente naturiste pentru reumatism ai nevoie pentru a te pune din nou în mișcare fără probleme.

Dureri reumatice de picioare: cauze frecvente

Durerile de picioare au devenit deja o obișnuință pentru tine? Chiar dacă te confrunți cu ele de mai mult timp sau abia acum au apărut în viața ta, e important să cunoști principalele cauze care duc la dureri reumatice la membrele inferioare.

În general, articulațiile sunt cele care provoacă durerile. De ce tocmai ele? Pentru că la nivelul cartilajului articular se produc anumite schimbări. De regulă, durerile reumatice la picioare apar:

  • când faci mișcări repetate;
  • dacă obișnuiești să stai prea mult în aceeași poziție;
  • odată cu schimbarea vremii;
  • ca urmare a îmbătrânirii cartilajului articular;
  • ca urmare a îmbolnăvirii cu streptococi sau stafilococi care atacă articulațiile;
  • la persoanele cu greutate corporală mare;
  • când este frig afară sau în perioadele de tranziție de la zile cu temperaturi ridicate la zile reci.

    Avem, așadar, de-a face cu un paradox. În principiu, mișcarea continuă a articulațiilor picioarelor conduce la durere. Dar, și dacă ai o perioadă mare de repaus, durerile locale se pot accentua.

    Totodată, schimbarea vremii intensifică durerile reumatice ale picioarelor deoarece articulațiile conțin un lichid care contribuie la buna lor funcționare. Acesta se reglează în funcție de presiunea atmosferică.

    Dacă știi că suferi de reumatism, atunci vremea schimbătoare poate aduce un plus de disconfort. Când apar diferențe de presiune, organismul tău reacționează, provocând schimbări la nivelul articulațiilor, care se transformă în dureri reumatice.

    Reumatism: simptome care apar la nivelul picioarelor

    Sunt 3 puncte pe care durerile reumatice de picioare le vizează:

    • Șoldurile;
    • Genunchii;
    • Gleznele.

    Pentru fiecare zonă, există 4 tipuri principale de simptome:

    • durerile locale;
    • senzația de înțepenire;
    • umflarea zonei;
    • mișcări limitate din articulația respectivă.

      Primul simptom care apare, în general, este durerea. Ea este graduală și crește pe măsură ce soliciți mai tare o anumită articulație. De cealaltă parte, după o lungă perioadă de repaus, apare înțepeneala, când miști cu greu articulația cu probleme sau chiar simți că s-a blocat.

      Sunt persoane care prezintă și umflături la nivelul gleznelor și genunchilor. Ele apar atunci când corpul produce mai mult lichid la nivelul articulațiilor picioarelor.

      Oricare dintre primele trei simptome conduc la ultima. Și anume, mișcările limitate. Atunci când simți durere sau ai glezne umflate, nu le mai poți folosi ca înainte. Ba chiar sunt mișcări pe care nu le mai poți efectua deloc.

      Dar nu îți face griji. Cu ajutorul unguentelor și tincturilor pentru reumatism, te poți bucura din nou de libertatea de mișcare.

      Cum te ajută băile calde pentru reumatism în cazul picioarelor

      Vrei să scapi de durerile reumatice ale picioarelor? Atunci folosește-te de căldură. Da, ai citit bine. Căldura locală este benefică pentru a ameliora durerile acute. Există două metode de utilizare a căldurii pentru reumatism:

      • Comprese locale;
      • Băi calde.

      Compresele au un efect pe termen scurt în ameliorarea durerilor. Dacă vrei să te bucuri de perioade mai lungi fără dureri la nivelul picioarelor, atunci încearcă băile calde.

      Poți face acasă băi și dușuri fierbinți, cu regularitate, sau poți merge într-o stațiune balneoclimaterică, unde vei avea parte de un tratament specializat.

      Scapă de durerile la picioare cu tratament reumatic din plante

      Pe lângă căldură, există și alte metode simple pe care să le încerci. Tratamentele naturiste sunt pregătite să te ajute în tratarea durerilor reumatice de picioare.

      În catalogul Faunus Plant ți-am pregătit pachetul pentru dureri reumatice care conține 2 loțiuni pentru aplicare locală și 2 tincturi naturale.

      Untul Pământului, Tătăneasa, Rășina de brad și vitamina E stimulează circulația capilară, pentru a preveni durerile reumatice. Combinația din cele 4 plante medicinale elimină durerile articulare și pe cele musculare și te scapă de disconfortul pe care îl simți la picioare.

      Toate produsele reumatice sunt obținute manual, prin prelucrarea atentă a plantelor medicinale. Rețetele le-am dobândit de la bunici și străbunici și le-am perfecționat pentru a-ți aduce remedii naturale în tratarea eficientă a simptomelor asociate reumatismului. 

      Așadar, utilizează produsele naturiste oricât ai nevoie pentru a te simți mai bine și pune-te din nou pe picioare, la propriu.

      Notă: acest articol este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos.  

      Produse recomandate

      Magazin naturist, Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural, faunusplant.ro
      Pachet Dureri Reumatice și Articulare. Loțiuni și Unguente care calmează durerile reumatice și stimulează circulația. Antiinflamator 100% natural

      Împotriva durerilor reumatice și articulare. Cu extracte din plante medicinale, produsele au efect antireumatic, antiinflamator, antiartritic. Calmează durerile provocate de reumatism și stimulează circulația sângelui la nivelul mușchilor, oaselor și articulațiilor.

      154 Reviews
      245,00 lei 183,75 lei
      Magazin naturist, Lotiune Reumaticus 200ml, faunusplant.ro
      Lotiune Reumaticus 200ml

      Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic, stimulează circulaţia capilară, calmează durerea cauzată de reumatism.

      141 Recenzii
      51,00 lei 43,00 lei
      Magazin naturist, Unguent Reumaticus 100ml. Formulǎ Antireumatică cu Untul Pământului și Tătăneasă. Ajutor Rapid pentru Durerile Reumatice. Combate Eficient Durerile și Inflamațiile, faunusplant.ro
      Unguent Reumaticus 100ml. Formulǎ Antireumatică cu Untul Pământului și Tătăneasă. Ajutor Rapid pentru Durerile Reumatice. Combate Eficient Durerile și Inflamațiile

      Cu Untul Pământului și Tătăneasă. Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic.

      159 Reviews
      42,00 lei 31,50 lei
      Magazin naturist, Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic, faunusplant.ro
      Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic

      Efect analgezic, antiinflamator și antireumatic, cu acțiune benefică în ameliorarea durerilor reumatice, musculare și articulare, cu conținut ridicat de extracte naturale. Ajută la reducerea și calmarea durerilor afecțiunilor reumatice ,Amelioreazǎ rapid și eficient durerile musculare ,Contribuie la restabilirea mobilității articulare

      107 Reviews
      59,00 lei 44,25 lei
      Magazin naturist, Tinctura Untul Pamantului 500ml, faunusplant.ro
      Tinctura Untul Pamantului 500ml

      Antiinflamator, antireumatic, antiartritic.

      10 Reviews
      77,00 lei 65,00 lei
      Magazin naturist, Unguent Untul Pamantului 50ml, faunusplant.ro
      Unguent Untul Pamantului 50ml

      Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Mentă este un produs natural cu acțiuni benefice împotriva durerilor reumatice, articulare și musculare,procese inflamatorii, deformări osoase, sinuzită.

      38 Reviews
      25,00 lei 18,75 lei