🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cele Mai Eficiente Ceaiuri Pentru Diabet Care Scad Glicemia

Jan 20, 2023 postat de Roxana
Cele Mai Eficiente Ceaiuri Pentru Diabet Care Scad Glicemia

Diabetul este o boală care se instalează treptat și „tăcut”, fără un debut brusc și fără simptome foarte clare.

Mai exact, diabeticii se confruntă cu o concentrație ridicată a glucozei din sânge, ceea ce vine la pachet cu diverse simptome și riscuri pentru sănătate.

Deși este o problemă medicală serioasă, diabetul poate fi ținut sub control atât prin alimentație și mișcare, cât și cu ajutorul remediilor obținute din plante medicinale. 

În plus, există persoane la care nivelul de glucoză din sânge revine la normal, iar boala intră în remisie.

Ce este diabetul, pe înțelesul oricui

Diabetul este o afecțiune a sistemului endocrin și apare atunci când organismul nu poate folosi glucidele din alimentație.

Glucoza este obținută, prin digestie, din alimentele pe care le consumăm și reprezintă principala sursă de energie a organismului nostru.

Probleme cu glicemia?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Pentru a putea fi transformată în energie, glucoza trebuie să ajungă în celule. Acest proces este posibil cu ajutorul insulinei, un hormon secretat de pancreas, ce reglează concentrația de glucoză din sânge.

Astfel, atunci când pancreasul fie nu mai poate produce insulină sau nu produce suficientă insulină, fie când organismul nu utilizează cum trebuie acest hormon, cantitatea de glucoză din sânge crește peste limitele normale. Și astfel se instalează diabetul zaharat.

Iată 5 plante medicinale, aliați împotriva glicemiei mărite.

Câte tipuri de diabet există?

În funcție de cauzele care au stat în spatele bolii, întâlnim mai multe tipuri de diabet zaharat:
- diabet de tip 1,
- diabet de tip 2,
- diabet gestațional.

Diabetul de tip 1 reprezintă o afecțiune cronică autoimună în care pancreasul nu produce suficientă insulină sau chiar deloc. Denumit și diabet juvenil, acesta se întâlnește preponderent în rândul tinerilor.

Diabetul de tip 2 este forma care afectează cei mai mulți oameni și implică atât o funcționare deficitară a pancreasului, cât și incapacitatea de a utiliza insulina așa cum trebuie. Afecțiunea poate fi controlată printr-un stil de viață sănătos și nu necesită tratament cu insulină.

Diabetul gestațional apare în timpul sarcinii și poate avea riscuri atât pentru mamă, cât și pentru făt dacă nu este depistat la timp. În cele mai multe cazuri, nivelul glicemiei din sânge revine la normal după naștere.

Află mai multe despre cauzele și simptomele hiperglicemiei.

Produse Recomandate

Care sunt complicațiile diabetului?

Dacă nu este tratat la timp sau corespunzător, diabetul poate duce la probleme serioase de sănătate. Dintre acestea menționăm:
- scăderea vederii și chiar orbire,
- apariția rănilor care se vindecă greu, în special la membrele inferioare,
- circulație deficitară la nivelul picioarelor,
- probleme cardiovasculare precum infarct și accident vascular cerebral,
- afecțiuni la nivelul gurii și gingiilor,
- probleme cu rinichii precum insuficiență renală,
- leziuni ale nervilor din organism,
- un risc crescut de cancer.

Pentru că cel mai bine este să previi aceste complicații, iată 4 semne premonitorii că diabetul pândește la ușă. Astfel, poți acționa din timp și poți ameliora efectele neplăcute ale diabetului.

Ceaiuri care scad glicemia de la Faunus Plant

Știai că, după apă, ceaiul este cea mai consumată băutură din lume? Pe lângă gustul plăcut al plantelor medicinale infuzate, ceaiul are numeroase efecte benefice asupra sănătății.

Astfel, studiile au dovedit că ceaiurile pentru diabet au efect hipoglicemiant, atenuând simptomele și complicațiile generate de această boală.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Faunus Plant vine în ajutorul tău cu ceaiul Gliconormus, un amestec din 7 plante medicinale care contribuie la menținerea glicemiei în limite normale.

Remediul 100% natural este recomandat în diabet zaharat și hiperglicemie și are în compoziție următoarele ingrediente:
- frunze de afin (30%),
- frunze de dud (20%),
- frunze de păpădie (20%),
- fasole teci (10%),
- frunze de nuc (10%),
- frunze de urzică (10%).

Produsul este conceput pentru o cură de 12 zile, iar pentru rezultate și mai bune, se recomandă folosirea în asociere cu tinctura Gliconormus.

Ca să-ți fie mai ușor, poți alege pachetul Diabet - Reglarea Glicemiei, conceput pentru o cură de 36 de zile.

Ce alte ceaiuri pentru diabet poți consuma?

Ceaiul de mușețel – printre multe alte beneficii, mușețelul menține sub control nivelul de zahăr din sânge și ajută organismul să nu dezvolte complicații. Iată 4 beneficii pentru sănătate ale mușețelului, dovedite științific.

Ceai din frunze de dud alb – frunzele uscate de dus conțin deoxonojirimicină (DNJ), un ingredient activ ce previne absorbția carbohidraților în intestin.

Ceai din frunze de nuc – nucul ajută la ameliorarea simptomelor diabetului, având și efecte hipotensive și de reducere a greutății. Află mai multe despre puterea vindecătoare a sâmburilor, frunzelor si cojilor de nuc.

Ceai de urzică - această plantă medicinală crește secreția de insulină și ajută la scăderea glucozei din sânge, motiv pentru care este un bun adjuvant pentru diabetul zaharat.

Te așteptăm în magazinul online cu multe alte remedii naturiste obținute prin prelucrare manuală, apreciate de clienți și certificate!

Trimite mai departe