🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce sunt hemoroizii și cum îi tratezi cu remedii naturiste

14:59:42 PM EEST

Ce sunt hemoroizii și cum îi tratezi cu remedii naturiste

În articolul de astăzi am atins un subiect aproape tabu, despre care lumea încă se ferește să vorbească. Dar, pentru că este o afecțiune răspândită, care cauzează dureri și senzații neplăcute, este cazul să discutăm despre ce sunt hemoroizii.

Ei afectează atât persoanele de sex feminin, cât și pe cele de sex masculin. Dar, cel mai predispuse sunt femeile însărcinate. Află din ce cauze apar ei și cum îi poți trata pe cale naturală.

Dacă nu te-ai confruntat cu această problemă până acum, ți-am pregătit și câteva sfaturi pentru prevenirea hemoroizilor.

Hai să vedem ce reprezintă această afecțiune și sub ce forme se manifestă.

Ce sunt hemoroizii sau de ce ai sângerări anale

Simți un disconfort puternic în zona rectului și a anusului de fiecare dată când mergi la toaletă sau chiar când stai jos? Atunci e posibil să suferi de hemoroizi.

Practic, ei sunt niște vene dilatate care creează o senzație neplăcută și chiar dureri pe peretele anusului și rectului. Pe înțelesul tuturor, ei arată ca niște punguțe pline cu sânge, asemănătoare cu cele care apar pe picioare în cazul varicelor.

Dilatarea venelor le face vizibile la exterior și produc, în multe cazuri, sângerări anale. De aceea, la defecare apar dureri accentuate și sunt persoane care pot observa sânge în scaun.

Hemoroizii apar din cauza unei rezistențe scăzute a peretelui venos. Îmbunătățește circulația sângelui cu ajutorul plantelor și reglează dezechilibrul sistemului circulator. Cel mai frecvent, problema este transmisă genetic.

Există două tipuri principale de hemoroizi:

  1. Hemoroizi externi;
  2. Hemoroizi interni.

    Despre cum se manifestă fiecare am vorbit în cele ce urmează.

    Hemoroizi externi: ce sunt, ce simptome ai și cum îi tratezi

    Sunt cei care se situează în preajma oficiului rectal. Ceea ce se întâmplă propriu-zis este dilatarea și inflamarea unor vene din jurul anusului.

    Care sunt factorii cei mai întâlniți care duc la creșterea presiunii în venele hemoroidale externe?

    • obezitatea;
    • alimentația dezechilibrată – prea multe grăsimi și prea puține fibre;
    • sarcina;
    • ciroza hepatică;
    • constipația;
    • forțarea defecării;
    • statul în șezut pe perioade îndelungate;
    • vârsta înaintată;
    • episoadele diareice.

      Pentru a ameliora hemoroizii externi, îți recomandăm remedii cu mărul-lupului pentru hemoroizi externi și schimbarea regimului alimentar. Include în dieta ta alimente bogate în fibre și fă băi calde de șezut în fiecare zi.

      În cazurile grave, în care hemoroizii sunt extrem de inflamați și dureroși iar metodele naturiste nu te ajută pe cât ai avea nevoie, poți apela și la tratament chirurgical.

      Hemoroizi interni: de ce apar, simptome și remedii naturiste

      Sunt cei care se găsesc în interiorul rectului. De obicei, aceștia sunt cei care produc sângerări anale pe care le poți remarca în scaun sau pe hârtia igienică.

      Cauzele care produc formarea hemoroizilor interni sunt similare cu cele care determină apariția celor externi. Principala diferență dintre cele două tipuri este simptomatologia.

      Mai exact, în cazul venelor interne inflamate, sângerările sunt foarte frecvente. Ele sunt însoțite de disconfort în zona anală și tranzit intestinal îngreunat.

      Spre deosebire de cei externi, hemoroizii interni nu sunt la fel de dureroși. Totuși, pentru a scăpa rapid de senzațiile neplăcute pe care le creează, încearcă să-ți schimbi regimul alimentar. Nu uita că fibrele sunt recomandate pentru scădea presiunea din venele hemoroidale.

      Concomitent cu schimbarea dietei folosește produse naturiste pentru tratarea hemoroizilor. Ele calmează și reduc inflamația din zona rectului și anusului.

      Bicarbonatul pentru hemoroizi și soluții naturiste care te scapă de probleme

      Dacă vrei să ameliorezi simptomele neplăcute produse de apariția hemoroizilor, o poți face simplu, la tine acasă, cu ajutorul unui ingredient pe care sigur îl ai în bucătărie: bicarbonatul de sodiu.

      El ajută la tratarea inflamației și calmarea durerii și senzațiilor de disconfort cauzate de venele dilatate. Folosește-l în băi de șezut în fiecare zi, până când simptomele dispar.

      În afară de bicarbonat, îți recomandăm și produse cu mărul-lupului, obținute manual, din plante românești, în laboratorul Faunus Plant. Planta medicinală are efect antiinflamator și antiseptic și reface eficient zona afectată de hemoroizi. În plus, poți achiziționa și pachetul promoțional pentru hemoroizi și fisuri anale. El conține atât crema cât și ceaiul din gama Hemorodalus. 

      Bucură-te de beneficiile plantelor terapeutice și menține-te mereu sănătos cu ajutorul rețetelor cu tradiție de generații.

      Produse recomandate

      Magazin naturist, Pachet Complet cu Extracte 100%  naturale pentru Hemoroizi sau Fisuri Anale. Reducere Durerea și Disconfortul. Efect Antiinflamator și Cicatrizant. Îmbunătățește Circulația Sângelui. Ceai Hemorodalus 90g. Unguent Hemorodalus 50 ml, faunusplant.ro
      Magazin naturist, Pachet Complet cu Extracte 100%  naturale pentru Hemoroizi sau Fisuri Anale. Reducere Durerea și Disconfortul. Efect Antiinflamator și Cicatrizant. Îmbunătățește Circulația Sângelui. Ceai Hemorodalus 90g. Unguent Hemorodalus 50 ml, faunusplant.ro
      Pachet Complet cu Extracte 100% naturale pentru Hemoroizi sau Fisuri Anale. Reducere Durerea și Disconfortul. Efect Antiinflamator și Cicatrizant. Îmbunătățește Circulația Sângelui. Ceai Hemorodalus 90g. Unguent Hemorodalus 50 ml

      Ameliorează disconfortul cauzat de hemoroizi și fisuri anale cu Pachetul Hemoroizi. Datorită combinației speciale de extracte 100% naturale, efectelor cicatrizante și antiseptice, ceaiul și unguentul Hemorodalus reduc inflamațiile și ameliorează senzația de mâncărime în zona anală. Redescoperă confortul și liniștea.

      11 Reviews
      224,00 lei 179,00 lei
      Magazin naturist, Ceai Hemorodalus 90g, faunusplant.ro
      Magazin naturist, Ceai Hemorodalus 90g, faunusplant.ro
      Ceai Hemorodalus 90g

      Hemoroizi și fisuri anale. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la menţinerea integrităţii venelor rectale și la eliminarea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale. Acest produs este recomandat în hemoroizi interni, hemoroizi externi (cu şi fără sângerări).

      10 Reviews
      24,00 lei
      Magazin naturist, Unguent Hemorodalus 50ml, faunusplant.ro
      Unguent Hemorodalus 50ml

      Cu Tătăneasă și Gălbenele. Hemoroizi, fisuri anale. Cicatrizant, antiinflamator, antihemoroidal.

      29 Reviews
      28,00 lei
      Magazin naturist, Ceai Marul Lupului 90g, faunusplant.ro
      Ceai Marul Lupului 90g

      Cicatrizant, antibacterian, antiseptic, regenerator al pielii.

      9 Recenzii
      22,00 lei
      Magazin naturist, Tinctura Marul Lupului 500ml, faunusplant.ro
      Tinctura Marul Lupului 500ml

      Cicatrizant, regenerator al pielii, antimicrobian.

      7 Recenzii
      78,00 lei
      Magazin naturist, Unguent Marul Lupului 50ml, faunusplant.ro
      Unguent Marul Lupului 50ml

      Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Lavandă, este un produs natural, fiind recomadat în varice, ulcer varicos, eczeme, furuncule, psoriazis, crăpături ale pielii, hemoroizi externi, noduli mamari, acnee.

      30 Reviews
      25,00 lei