🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Echinacea: Ce beneficii are și cum se utilizează?

14:58:03 PM EEST

Echinacea: Ce beneficii are și cum se utilizează?

Beneficiile echinaceei (Echinacea purpurea), o plantă sălbatică din flora spontană, se văd mai cu seamă asupra sistemului imunitar. Deși cele mai cunoscute sunt efectele preventive în cazul virozelor respiratorii, echinacea are și alte proprietăți și utilizări.

5 Dintre beneficiile echinaceei

Acțiunea terapeutică se datorează mixului de principii active antivirale, antioxidante, cicatrizante, antiinflamatoare și imunostimulante. Planta conține polifenoli, flavonoide, derivate ale acidului cafeic, polizaharide, uleiuri esențiale, rășini etc.

Dar cum se resimte organismul după o cură cu echinacea?

Întărește imunitatea

Interesul pentru beneficiile echinaceei derivă în special din activarea mecanismelor imunitare. Diverse studii științifice dovedesc în ce măsură extractele de echinacea contribuie la combaterea virușilor și infecțiiilor sau ajută la recuperarea organismului după boală.

Ameliorează durerile 

Planta are un istoric îndelungat ca analgezic, din vremea vechilor indieni de pe ”noul continent”. Remediile care o conțin oferă rezultate excelente în cazul unui spectru larg de dureri (abdominale, de cap, de gât, de stomac, de dinți etc.).

Facilitează tranzitul

Potrivit Medical Herbalism, echinacea și-a demonstrat efectele asupra aparatului digestiv și totodată capacitatea de a funcționa ca un lejer laxativ. Favorizând tranzitul intestinal, ajută la ameliorarea problemelor de constipație și are proprietăți calmante.

Reduce inflamațiile

Inflamațiile stau la originea multor tipologii de afecțiuni. Însă din fericire, o cură potrivită poate atenua și chiar opri evoluția mecanismelor inflamatoare. Produsele naturiste pe bază de echinacea ajută inclusiv la ameliorarea inflamațiilor cronice.

Combate infecțiile

Această plantă cu ingrediente active atât de prețioase se transformă într-un fantastic remediu și pentru o serie de infecții interne și externe. Preparatele cu echinacea acționează împotriva infecțiilor urinare, sanguine sau ale aparatului genital feminin.

Utilizările echinaceei

Cât despre modalitățile de folosire, există diverse opțiuni.

Echinaceea se poate utiliza sub formă de extract uscat, siropuri, tincturi, unguente, ceaiuri, macerate, uleiuri esențiale, picături etc. Activitatea terapeutică depinde însă foarte mult de modul de administrare și de concentrația în care planta se regăsește într-un preparat.

Ca majoritatea remediilor naturiste, își dovedește eficacitatea dacă se folosește în scop preventiv sau de la primele simptome ale unei maladii. De exemplu, pentru combaterea infecțiilor și virozelor de sezon, se poate începe o cură preventivă cu rol de potențare imunitară.

Utilizările continuă și extern, pentru corectarea și vindecarea unor probleme cutanate (leziuni, arsuri, înțepături de insecte, acnee) sau pentru purificarea pielii.

Recomandări din magazinul Faunus Plant cu echinacea

Ne place nespus planta, de la aspectul atât de gingaș și totodată ”wild”, până la proprietățile medicinale ce-o transformă într-un miracol al naturii.

La Faunus Plant, cine dorește poate opta pentru siropul și tinctura cu echinacea, recomandate pentru consolidarea mecanismelor imunitare, combaterea afecțiunilor respiratorii, accelerarea vindecării sau refacerea după o boală.

Și pentru că e septembrie, pentru că, așa cum te-am obișnuit, avem un cadou la comenzi peste 99 de lei, răsplata noastră de această dată constă în siropul cu echinacea.

Doar pune în coș produse de cel puțin 99 de lei și noi îi vom face un dar imunității tale la începutul sezonului rece!

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Echinacea 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Echinacea 200ml

Imunostimulator, antibacterian, virostatic, antiinflamator, cicatrizant.

6 Recenzii
38,00 lei 32,00 lei
Magazin naturist, Sirop Echinacea 500ml, faunusplant.ro
Sirop Echinacea 500ml

Vitaminizant, tonic general, antiinflamator. Recomandări: anemie, imunitate scăzută, adjuvant în timpul convalescenţei și a stărilor gripale.

23 Recenzii
49,00 lei 42,00 lei
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ. Sporește nivelul de energie și rezistența fizică ,Contribuie la întărirea și protejarea vaselor de sânge ,Susține sistemul imunitar şi funcționarea optimǎ a organismului

47 Reviews
54,00 lei 40,50 lei