🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Untul Pământului: Descoperă o plantă cu un imens potențial terapeutic!

14:58:36 PM EEST

Untul Pământului: Descoperă o plantă cu un imens potențial terapeutic!

Ca multe alte plante medicinale din flora spontană, și untul pământului (Tamus communis) oferă beneficii importante sănătății. Folosită în mod corect, planta răsplătește prin numeroasele proprietăți terapeutice și utilizări.

Ce proprietăți are untul pământului?

Planta conține principii active benefice, precum taninuri, saponine, oxalați de calciu și potasiu și o substanță, ca efect, foarte similară cu histamina.

Adevărata sa ”forță” stă în rădăcina cărnoasă, în trecut, folosită ca laxativ sau ca remediu pentru tratarea reumatismului și degerăturilor. Însă în prezent se utilizează doar extern, pentru inflamații ale țesuturilor osoase, dureri reumatice etc.

În cultura franceză, i se mai spune ”iarba femeilor bătute”, cu referință clară la capacitatea de atenuare a contuziilor, echimozelor și hematoamelor (este meritul saponinelor).

Datorită oxalaților și histaminei, extractele rizomilor au funcția de stimulare a circulației periferice, accelerând cicatrizarea rănilor și vindecarea țesuturilor.

Ce întrebuințări are untul pământului?

Acțiunea fitoterapeutică a plantei se adresează în principal țesuturilor osoase și conjunctive, articulațiilor și mușchilor. Tamus communis reprezintă un excelent aliat împotriva tulburărilor legate de reumatism și traume ale țesuturilor, însă doar dacă pielea nu prezintă răni deschise.

În fitoterapie, se folosește la prepararea unguentelor și tincturilor pentru:

  • Dureri reumatice și inflamații articulare;
  • Degerături, gută, deformări osoase;
  • Spondiloze, artrite, coxartroză;
  • Contuzii, entorse, întinderi musculare.

Din cauza posibilelor efecte colaterale de o anumită gravitate, nu sunt indicate tratamentele prea lungi sau intense și nici folosirea pe pielea sensibilă. În caz contrar, poate declanșa iritații serioase și dermatite.

Caracteristicile substanțelor active recomandă planta doar în utilizările externe și doar în mod controlat, inclusă în preparate naturiste avizate și certificate.

Bun de știut

Având în vedere compușii toxici, concentrați îndeosebi în fructe și în rădăcină, untul pământului se clasifică drept o plantă veninoasă.

Folosită în maniera necorespunzătoare, poate avea efecte neplăcute și chiar periculoase pentru sănătate.

Recomandări de remedii cu untul pământului din magazinul Faunus Plant (H2)

Unei plante cu un asemenea potențial, nu aveam cum să nu-i dedicăm o-ntreagă secțiune în magazinul Faunus Plant. Aici, vei găsi unguente, tincturi și loțiuni cu untul pământului, 100 % naturale, produse de noi după rețete originale, cu tradiție în familia noastră.

Pentru atenuarea disconfortului și vindecarea problemelor asociate cu durerile reumatice, inflamațiile articulare sau traumele țesuturilor, folosește cu încrederea remedii naturiste cu Untul Pământului!

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Untul Pamantului 500ml, faunusplant.ro
Tinctura Untul Pamantului 500ml

Antiinflamator, antireumatic, antiartritic.

10 Reviews
77,00 lei 65,00 lei
Magazin naturist, Unguent Untul Pamantului 50ml, faunusplant.ro
Unguent Untul Pamantului 50ml

Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Mentă este un produs natural cu acțiuni benefice împotriva durerilor reumatice, articulare și musculare,procese inflamatorii, deformări osoase, sinuzită.

38 Reviews
25,00 lei 18,75 lei
Magazin naturist, Unguent Reumaticus 100ml. Formulǎ Antireumatică cu Untul Pământului și Tătăneasă. Ajutor Rapid pentru Durerile Reumatice. Combate Eficient Durerile și Inflamațiile, faunusplant.ro
Unguent Reumaticus 100ml. Formulǎ Antireumatică cu Untul Pământului și Tătăneasă. Ajutor Rapid pentru Durerile Reumatice. Combate Eficient Durerile și Inflamațiile

Cu Untul Pământului și Tătăneasă. Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic.

159 Reviews
42,00 lei 31,50 lei
Magazin naturist, Lotiune Reumaticus 200ml, faunusplant.ro
Lotiune Reumaticus 200ml

Împotriva durerilor reumatice. Antiinflamator, antireumatic, antiartritic, stimulează circulaţia capilară, calmează durerea cauzată de reumatism.

141 Recenzii
51,00 lei 43,00 lei
Magazin naturist, Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic, faunusplant.ro
Gel Reumaticus 250 ml. Gel Reumatic îmbogățit cu Extracte Naturale de Untul Pământului, Tătăneasă și Arnică. Reduce durerile reumatice, musculare și articulare. Efect rapid de calmare. Analgezic, Antiinflamator și Antireumatic

Efect analgezic, antiinflamator și antireumatic, cu acțiune benefică în ameliorarea durerilor reumatice, musculare și articulare, cu conținut ridicat de extracte naturale. Ajută la reducerea și calmarea durerilor afecțiunilor reumatice ,Amelioreazǎ rapid și eficient durerile musculare ,Contribuie la restabilirea mobilității articulare

107 Reviews
59,00 lei 44,25 lei