🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Beneficiile tincturii de salvie pentru sănătatea organismului

11:13:36 AM EEST

Beneficiile tincturii de salvie pentru sănătatea organismului

Salvia, considerată planta celor 1000 de virtuți terapeutice, este un dar al naturii care nu trebuie să lipsească din casă.

Proaspătă, uscată, măcinată sau sub formă de extract lichid, salvia poate fi consumată pe tot parcursul anului.

Aceasta este utilă atât în gastronomie, cât și pentru prevenția și ameliorarea problemelor de sănătate, ca remediu naturist.

De altfel, chiar denumirea științifică a plantei, Salvia officinalis, care provine din latinescul salvere și înseamnă „a salva”, evidențiază puterea ei tămăduitoare.

Pentru că beneficiile salviei sunt nenumărate, noi am inclus-o în portofoliul nostru de remedii naturiste sub formă de tinctură, obținută 100% prin prelucrare manuală, din plante atent selecționate.

Dar înainte de a-ți prezenta beneficiile acestui extract naturist, hai să aflăm mai multe aspecte interesante despre tincturi.

Ce sunt tincturile și cum se prepară

Se spune că esențele tari se țin în sticluțe mici, iar tincturile se potrivesc perfect acestei zicale.

Din cele mai vechi timpuri, plantele medicinale s-au utilizat în scopuri terapeutice sub formă de ceaiuri, sirop, infuzii, creme, unguente, tablete, capsule, tincturi etc.

Dintre toate acestea, tincturile au fost printre primele metode de valorificare și prelucrare a plantelor utilizate în medicină.

Acestea se obțin prin macerarea plantelor cu virtuți terapeutice, la rece sau la cald, cu ajutorul alcoolului alimentar.

Pentru o concentrație cât mai ridicată de substanțe active benefice, se folosesc doar părțile mature ale plantelor, iar recoltarea se face în anumite perioade din an.

În funcție de compoziție, există tincturi simple și tincturi compuse, cele din urmă având la bază un amestec de plante medicinale.

Așadar, tincturile pot face minuni pentru sănătatea noastră. Substanțele active ale acestora sunt asimilate foarte ușor de către organism, iar atunci când sunt păstrate corespunzător, tincturile medicinale rezistă ani de zile.

Salvia: substanțe active și indicații terapeutice

Salvia conține o varietate mare de uleiuri volatile, rășini, glicozide, taninuri, flavonoide, camfor, cineol, pinen, substanțe amare, precum și vitamina A și vitamina K.

Datorită substanțelor sale active, această plantă medicinală are proprietăți extraordinare: 

  • susține sistemul imunitar, 
  • reduce inflamația din organism, 
  • previne apariția afecțiunilor cronice, 
  • stimulează activitatea cerebrală, 
  • ameliorează afecțiunile digestive, 
  • are grijă de sănătatea orală etc.

De asemenea, salvia este de mare ajutor în bucătărie. Pentru a-i păstra aroma și proprietățile, nu uita să o adaugi la finalul procesului de gătire.

Beneficiile tincturii de salvie de la Faunus Plant

Atunci când este utilizată sub formă de tinctură, salvia are numeroase efecte benefice asupra sănătății.

Noi îți oferim un extract hidroalcoolic concentrat, 100% natural, fără conservanţi sau coloranţi artificiali.

Tinctura poate fi administrată intern pentru o serie de afecțiuni, dar poate fi utilizată și extern ca dezinfectant, antiinflamator, cicatrizant și hemostatic.

Tinctura de salvie Faunus Plant. Recomandări pentru uz intern

Tinctura de salvie are efecte benefice asupra întregului organism, însă cele mai bune rezultate se obțin atunci când este utilizată pentru:

  •  Sistemul digestiv – susține funcţionarea normală a sistemului digestiv, reduce spasmele gastro-intestinale şi balonarea, redă pofta de mâncare.
  •  Sistemul hormonal - reducere stările neplăcute care apar la menopauză, ameliorează durerile menstruale (dismenoree), echilibrează sistemul hormonal.
  •  Sistemul nervos – înlătură stările de nervozitate, îmbunătățește starea emoțională, echilibrează sistemul nervos.

De asemenea, produsul nostru este recomandat în afecţiuni cronice ale căilor biliare, boli de ficat, diabet, circulaţie defectuoasă a sângelui, varice, bronșite cronice, reumatism etc.

Recomandări pentru uz extern

Atunci când este aplicată extern, tinctura de salvie ajută la refacerea țesutului cutanat și la menţinerea sănătăţii cavităţii bucale. Astfel, este un adjuvant ideal în cazul următoarelor probleme:

  •       gingivite
  •       stomatite
  •       răni superficiale
  •       eczeme
  •       hiperhidroză (transpiraţie excesivă)

În cazul în care vrei să pierzi câteva kilograme, poți să bei ceai de salvie sau poți încerca tinctura de salvie pentru slăbit. Atunci când sunt asociate cu un stil de viață sănătos, aceste remedii naturiste îți pot fi de ajutor.

Tinctura de salvie are contraindicații?

Deși este un produs natural, tinctura de salvie nu este recomandată pentru:

  •       hipertensiune arterială
  •       epilepsie
  •       copii sub 12 ani
  •       sarcină și alăptare
  •       alergie la salvie
  •       persoane care nu au voie să consume alcool

Așadar, înainte de a urma orice tratament naturist cu salvie sau alte plante medicinale, cere sfatul unui specialist și citește cu atenție prospectul produselor.

Cele mai bune tincturi și remedii naturiste se extrag chiar din inima naturii. Iar noi, la Faunus Plant, folosim plante locale și lucrăm cu loturi mici pentru a ne asigura că fiecare produs care ajunge la tine este de cea mai bună calitate.

Până la următorul articol, multă sănătate!

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Salvie 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Salvie 200ml

INTERN: coleretic-colagog, carminativ, antiseptic, antispastic, astringent, antisudoral, antiflogistic, antigalactagog, hipoglicemiant.

7 Recenzii
38,00 lei 32,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Glicemie normala 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Glicemie normala 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Glicemie normala 180g

Amestec din 9 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la menţinerea nivelului glicemiei în limite normale, fiind recomandat în diabet zaharat, hiperglicemie.

10 Reviews
36,00 lei 31,00 lei
Magazin naturist, Ulei Masaj Anticelulitic 100ml. Acțiune Naturală împotriva Celulitei. Extracte de Iederă și Cimbrișor, Uleiuri Esențiale de Salvie și Rozmarin, faunusplant.ro
Ulei Masaj Anticelulitic 100ml. Acțiune Naturală împotriva Celulitei. Extracte de Iederă și Cimbrișor, Uleiuri Esențiale de Salvie și Rozmarin

Cu acțiune benefică împotriva celulitei. Conține extracte de Iederă, Cimbrișor, Coada Șoricelului și uleiuri esențiale de Salvie și Rozmarin.

60 Reviews
32,00 lei 27,00 lei