🎁 Până la 50% DISCOUNT la TOATE produsele! Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

3 Alimente ”obligatorii” pentru cine suferă de varice

14:57:41 PM EEST

3 Alimente ”obligatorii” pentru cine suferă de varice

Ca pentru multe alte disfuncții și dezechilibre, există și alimente împotriva varicelor. Dieta chiar poate face diferența între agonie și extaz.

De pildă, un regim bine ponderat, cu un aport redus de zahăr și grăsimi, însă generos în fibre, va crea un mare avantaj sănătății picioarelor și circulației sanguine.

Alimente împotriva varicelor

Pe de o parte, se vor evita alimentele care favorizează constipația și duc la îngrășare, precum și cele care cauzează retenție de apă. Toți sunt factori ce pot exercita presiune asupra venelor, contribuind la formarea și evoluția venelor varicoase.

Pe de altă parte, se va pune accent pe câteva alimente capabile să contrasteze problema și pe cât posibil să-i reducă impactul.

Fructe de pădure

Cele mai eficace alimente împotriva varicelor au o concentrație ridicată de antioxidanți. Fructe precum murele și afinele ajută la:

  • Îmbunătățirea stării arterelor și venelor;
  • Combaterea inflamațiilor.

În particular murele conțin rutin (un tip de flavonoid), un foarte eficace vasoprotector, antioxidant, antiinflamator și antitrombotic (protejează împotriva formării coagulilor de sânge). În pus, are capacitatea să întărească și capilarele.

Ghimbir

Datorită proprietăților medicinale, nu este o noutate să întâlnești ghimbirul printre remedii. Ba chiar poate fi o opțiune la îndemână pentru o mulțime de tulburări, vene varicoase incluse.

Este un superaliment care prin natura sa antiinflamatoare și antioxidantă, poate veni în sprijinul venelor, reducând la minim riscurile formării varicelor și agravarea lor.

  • Îmbunătățește circulația sanguină;
  • Dizolvă fibrina, o proteină sanguină care favorizează îngroșarea venelor și formarea trombilor.

Avocado

Tot dintre agenții pentru combaterea și prevenirea varicelor face parte și avocado, bogat în nutrienți ”apreciați” de picioare, cu rol important în sănătatea vasculară.

Unul dintre compușii-minune este glutationul, recunoscut pentru efectele favorabile în ce privește protecția venelor și arterelor. Urmează apoi vitaminele (E, C) cu acțiune antiinflamatoare.

Vitamina C, atât de cunoscută pentru puterea antioxidantă și de calmare a inflamațiilor, este un optim aliat și al pielii. În schimb vitamina E acționează ca un anticoagulant natural, contribuind la prevenirea apariției coagulilor.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Cu toate că ajută, alimentația nu rezolvă totul atunci când fluxul sanguin începe să-și piardă din fluiditate. În absența unei suite de măsuri potrivite, rezultatele pot întârzia să apară.

Tot pentru a spori eficacitatea unui remediu sau a unei terapii, se poate recurge la plante medicinale. Produsul ”câștigător” pentru problema de față este pachetul nostru cu ceaiuri, tincturi și gel pentru varice.

Intră în magazin și nu te opri până la Pachetul Varice – Afecțiuni Circulatorii, unul dintre cele mai bine cotate produse Faunus Plant!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml, faunusplant.ro
Pachet Complet pentru Picioare Sănătoase și Frumoase. Formule Avansate din Extracte Naturale Pentru Reducerea Disconfortului și Îmbunătățirea Circulației, Ceai Circulatorus 90g, Tinctură Circulatorus 200ml, Gel Variplant 250ml

Elimină disconfortul de la nivelul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la protejarea și regenerarea vaselor sanguine capilare, astfel încât varicele să nu îți provoace stări neplăcute și să te simți mai bine.

24 Reviews
269,00 lei 215,00 lei
Magazin naturist, Ceai Circulatorus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Circulatorus 90g, faunusplant.ro
Ceai Circulatorus 90g

Circulație sănătoasă . Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoase, fiind recomandat în varice, insuficienţă venoasă, tromboflebită, flebită, tromboză, fragilitate capilară, hemoroizi.

11 Reviews
24,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Circulatorus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Circulatorus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Circulatorus 200ml

Circulație sănătoasă. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoase, fiind recomandată în varice, insuficienţă venoasă, tromboflebită, flebită, tromboză, fragilitate capilară, hemoroizi.

13 Reviews
46,00 lei
Magazin naturist, Gel Variplant 250 ml.Gel pentru Varice cu Extracte de Castan, Spânz și Gălbenele. Potrivit pentru Varice și Senzație de Picioare Grele. Proprietăți Venotonice, Antiinflamatoare și Relaxante. Stimuleazǎ Circulația. Fǎrǎ efecte adverse, faunusplant.ro
Gel Variplant 250 ml.Gel pentru Varice cu Extracte de Castan, Spânz și Gălbenele. Potrivit pentru Varice și Senzație de Picioare Grele. Proprietăți Venotonice, Antiinflamatoare și Relaxante. Stimuleazǎ Circulația. Fǎrǎ efecte adverse

Efect venotonic, antiedematos și antiinflamator, utilizat pentru stimularea circulației periferice în varice și ameliorarea disconfortului picioarelor obosite, având un conținut ridicat în extracte naturale. Reduce senzația de picioare grele și obosite ,Amelioreazǎ simptomele varicelor, senzația de greutate și disconfortul ,Contribuie la întărirea pereților venelor și la îmbunătățirea circulației sanguine

94 Reviews
59,00 lei